Bilindiği üzere Cumartesi  günü AK Parti 5. Olağan Kongresi yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, tekrar Genel Başkan seçilirken, kongrenin sürprizi de Ak Parti İl eski Başkanı Av. Metin Doğan’ın MKYK üyeliğine seçilmesi oldu.

Sayın Doğan’ın MKYK’ya girdiğini öğrendiğimizde haftalık gazete sahibi arkadaşlarımızla hep birlikte bir mekânda  siyaset konuşuyorduk. Eee malum 1 Kasım seçimlerine adım adım yaklaşırken, milletvekili listelerinde tahminlerimizi söylüyorduk. Sayın Doğan’ın MKYK’ya girdiğini duyduğumuzda ise hem şaşırdık, gerçekten sürpriz oldu, hem de “Helal olsun” dedik ve gururlandık.

50 Kişilik gruba girmek hem de en yüksek oyu almak gerçekten büyük başarı, takdiri ve alkışı gerektirir. Sayın Doğan, 1353 oy kullanılan kongrede 1292’sini aldı. Helal olsun.

Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiği İl Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Sayın Doğan, daha öncede yazmıştım, “önümüzdeki günlerde siyasete damgasını vuracak” diye. İşte o günler geldi. Metin Doğan Kahramanmaraş siyasetine damgasını vurdu.

Önce MKYK’da yerini aldı, sıra milletvekili adaylığında.

Sayın Doğan, ii başkanlığında da partiyi bütünleştirdi ve girdiği her seçimden yüzünün akıyla çıktı. Özverisi karşılıksız kalmadı.

Bulunduğu koltuğa anlam katan, Kahramanmaraş’a hizmet noktasında daha başarılı olacağına inandığım Metin Doğan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.