Göksun Belediyesi tarafından düzenlenen Karakucak Güreş Festivalinin geçtiğimiz Pazar günü 38.si düzenledi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilikte de ne kadar başarılı olduğunu bu muhteşem organizasyonla bir kez daha ortaya koydu.

Alparslan Türkeş Mesire alanında yapılan festivale vatandaşların bu kadar yoğun ilgi göstereceğini doğrusu beklemiyordum. Alan tıklım tıklım doluydu. Hem siyasilerin, hem bürokrasinin hem de vatandaşın ilgisi büyüktü. Harika bir atmosfer vardı ve çok iyi hazırlanılmıştı. Adeta profesyonellik konuşmuştu. Organizasyonda en ufak bir aksama hata yoktu.

Günümüzde belediyeciliğin sadece yol, alt yapı vs. yapmaktan ibaret olmadığını sosyal belediyeciliğin ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

O gün çevre illerden 550 güreşçi festivalde yarıştı. Her bir güreşçinin yanın da kaç kişi Göksun’a geldi siz düşünün. İlçenin tanıtımı için büyük fırsattı. Başkan Aydın da bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Göksun Pehlivanlar diyarı. Eee pehlivanlar diyarına da böyle bir organizasyon yakışırdı.

Başkan Aydın, ileriyi görebilen, tarihine gelenek ve göreneklerine bağlı bir siyasetçi. Ata sporunu yaşatmak, ilçesinin adını duyurmak ve en önemlisi de gençlerin ufkunu açmak, ata sporuna yönlendirmek adına büyük gayret sarf ediyor. Bu gayreti de karşılıksız değil.  İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda Göksun Karakucak Festivali Türkiye’de daha da büyük önem arz edecek. Tarihiyle, havasıyla mükemmel bir coğrafyaya sahip olan Göksun, ata sporuyla da adını daha da iyi duyuracak.  

İnanıyorum ki; gayret gösterip desteklersek ki Başkan fazlasıyla bu desteği veriyor, pehlivanlar diyarı Göksun’dan,  Ay Yıldızlı Bayrağımızı göklerde dalgalandıracak dünya şampiyonları çıkacak.

Başkan Aydın’ın seçildiği ilk günden bu yana söylediği bir söz var: “Bizler bu makamda kalıcı değiliz, hizmet için seçildik, önemli olan yaptığımız hizmetlerin ardından vatandaşın duasını almak.” Sorumluluğunun, makamın verdiği vicdani yükümlülüğün farkında. Niyet temiz olunca, gayretle birlikte başarı da kaçınılmaz oluyor.

Başkan Aydın’ı ve ekibini başarılı organizasyondan dolayı tebrik ediyoruz.

Diğer yandan yaptığı teknik belediyecilik hizmetleriyle de ilçesinde değişim dönüşümü başlatan Başkan Aydın, Göksun’daki göç oranını azaltırken, yaşamak için tercih edilen nezih bir ilçe yapma yolunda hızla ilerliyor. Bürokrasiyi, işleyişi iyi bilen erdemli bir belediye başkanı. Göksun için de bir şans. Tam bir hizmet adamı.

Yakın zamanda gitmeyenlere bir hafta sonunu Göksun’da geçirmelerini tavsiye ediyorum. O zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacak ve değişimi göreceksiniz.