Kahramanmaraş hava alanı , mevcut yer mi iyileştirilir, yoksa, Narlı veya Türkoğlu na mı bir hava alanı yapılır, önü önümüzdeki ocak ayı içinde yapılacak ulaştırma çalış tayı belirleyecek ama Türkoğlu Belediyesi harıl halır çalışıyor..

Hazine malı olan ve hazır yer için haritasını çıkaran hava fotoğrafları ile destekleyen Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş, 8 bin dönüm arazi buyurun diyor.. size hava alanı yeri diyor ve sunuyor..

Atatürk hava limanı 7 bin dönüm, Sabiha Gökçen aynı ve bir çok büyük hava alanından daha fazla bir arazi yapısı olan Türkoğlu’ndaki yer bizde de çok uygun bir yer..

8 bin dönüm hazine arazisi ve çevresinde dağ engeli olmayan bir alan !..

İslahiye ovasına doğru – hayta doğru uzun ve geniş bir ova, yaklaşık 175 km. uzunluğunda bir ova olması sebebi ile dünyanın en büyük uçakları bile inip kalka bilir..

Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş’un ortaya attığı söylemin dün yerini gördük ve sohbetler yaptık.. Benim mantığım Türkoğlu’na hava alanı yapılsın diyor..

Türkoğlu’na hava alanın yapılması için bir çok sebep var

365 günün bir günü bile sis olmayan bir yer

5 bin kişilik cezaevinin yanında

Türkoğlu Lojiklik köyün çok yakınında

Kılılı ve Türkoğlu Organize sanayine çok yakın

Otoban’a yakın

Gaziantep’e yakın

Kilise Yakın

Hatay’a yakın

Adıyaman’a yakın

Osmaniye ye yakın

Türkoğlu ilçemize iki fakülte kuruluyor, bir özel Üniversite çalışması var..

Manialar ve engeller olmayan bir yer, kamulaştırma derdi yok, bismillah de kazmayı yarın vur..!.. yarını bekleme bugün kazmayı vur hemen !..

Orda da bir yerde : eğer hava alanı yapılacaksa Türkoğlu’na yapılmalıdır..

Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay hava alanlarında bakım ve tadilat olduğunda kullana bilecekleri en yakın hava alanı Kahramanmaraş Türkoğlu hava alanı olacağına inanıyorum..

Orta bir noktada: Türkoğlu hava alanı.. yanından otoban geçiyor.. Kahramanmaraş Adana yolu üzerinde, karayoluna sıfır ek yol masrafı yok..

Bu demde: Kahramanmaraş hava alanı çevresindeki 400 dönüm arazinin kamulaştırma çalışması tamamlandı.. paralar Ankara ‘ya geri gitmesin diye geçtiğimiz hafta ödemesi yapıldı.. ödemeler devam ediyor..

Yapılan ödemeleri geri alına bilecek mi ? yoksa , Narlı veya Türkoğlu dan vaz geçilerek mevcut yerin iyileştirmesini ? yapılacak bunu zaman gösterecek..

1982 yılında başlayan Kahramanmaraş hava alanı 2016 yılına geldiğimiz bugün 34 yıl geçti ve su gibi geçti gitti ama biz bir türlü bir karara varamadık..

Türkoğlu hava alanı içinde 34 yılımız geçerse vay memleketin haline diyeceğim, ama öncelikle bizim bir danışmanlık hizmeti alıp, uzmanların aldığı karar doğrultusunda yolumuza devam etmemiz gerekiyor..

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Bizim burada sis olmaz, rüzgar olmaz, çevrede engel yok, dağlar yok, her türlü uçak iner kalkar, üstelik burası hazine ve istimlak işi yok, yarın etrafını çevir ve hava alanı inşaatına başla.. diyor…

Öyle sanıyorum: Kahramanmaraş hava alanının yerini sat, Türkoğlu ‘na büyük bir hava alanın çok rahat buranın parası ile yaparsın, üstelik, Kahramanmaraş hava alanını Makinsan

Firması 4 ayda yapmıştık.. çok büyük bir hava alanını bir yıl içinde yaparak yurt dışı ve yurt içi seferlere başlana bilir.. gözü ile bakılıyor..

Yatırımda en büyük sıkıntı, kamulaştırma ve tenzili bedel davaları, ihtiraz edilmeler, mahkemeler ve süreç te geçen yıllar..

Türkoğlu hava alanı yapılacak yerde böyle bir sıkıntı yok, bugün kararını al yarın hava alanı inşaatına başla..

Yeni yapılan hava alanlarından birinin projesini getir buraya uygula yeni projeye de gerek yok, çünkü arazi müsait, düz bir ova her türlü projeyi çok rahat burada uygularsın hiçbir engel yok..

Kahramanmaraş şehir merkezine 30 km. olan yeni hava alanı yeri için, Kılavuzlu sulama kanalı boyunca özel bir yolda yapıla bilir, otoban gibi etrafı korumaya alınan yolla şehir merkezinden 15 dakika da hava alanına gitmek mümkün olur..

Bu işler mühendislik işleri işi ehline bırakmak gerekir diyerek..

İyi günler