Türkiye yansa tarihini yeniden yazar !..
    Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal, ayaklı kütüphane, PKK 27 bin kitap yakmakla bir yere varamaz, Türkiye yansa Mahir Ünal oturur Türkiye tarihini yeniden yazar !..
    Müthiş bir hatip, bilgi dolu bir insan , sözün özü: ayaklı bir kütüphane Mahir Ünal !..
    Böyle bilge insana : Bilge kültür ve turizm müdürleri gerekli !
    Bakan 365 gün 7/24 Kahramanmaraş ile oturup Kahramanmaraş ile kalkamaz, bu sebeple Kahramanmaraş’taki il kültür ve turizm müdürü çok önemli..
    Bizim gazetecilik de gördüğümüz tecrübemiz: Bakanlık almak çok önemli ancak , Bakan kadar bakanlık kadrosu da çok önemli !
    On bakanımız olsun, taşrada kadro yani il müdürleri olmazsa bakanlık hiçbir iş yapamaz 4 yılımız daha boşa gider.. geçmişte 13 yılımız gittiği gibi..!
     Kahramanmaraş turizmden pay alması için öncelikle otel ihtiyacının özel sektör tarafından karşılanması gerekir ki: Kahramanmaraş’a şu ana kadar yapılan oteller butik otel, burada ancak pazarlamacılar fabrikalara gelen Montröler kalıyor..
     Turist otobüsünün kala bilmesi için : en az 200 odası olan büyük otellerin yapılması gerekiyor.. Kahramanmaraş’ın butik otellere değil, büyük otellere ihtiyacı var..
     Kahramanmaraş’a yapılacak olan oteller kongre turizmine cevap vermeli, Tur otobüslerine cevap vermeli ki Kahramanmaraş belli bir yere doğru gitmemiz gerekir..
     Kahramanmaraş’ta tur otobüslerinin gelip dura bileceği, yemek yiyebilecekleri, konaklaya bilecekleri ne lokantamız var ne de otelimiz var !..
     Kültür ve Turizm Bakanlığı “Mozaik yolu “ projesini yaparken, bizde otel ve lokantamızı hazır hale getirmemiz gerekir !..
     Kahramanmaraşlılar olarak öncelikle biz bu alt yapıyı hazırlamamız gerekiyor..
      Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal "Mozaik yolu yapacağız" Kahramanmaraş'taki Germenicia Antik Kenti'ne dikkati çeken Ünal, "Germenicia Antik Kenti ile ilgili hayalimiz gerçekleşiyor. İlk iş Germenicia Antik Kentimizde yapılacak kamulaştırmayla ilgili 11  milyon lira aktarıldı. Önümüzdeki süreçte inşallah Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep, beraber bir mozaik yolu yapacağız. Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da birçok sanatseverin ve turistin ilgi alanına girecek" dedi..
     Söylem ve Plan güzel ama bunu hangi müdürle yapacaksınız ?...
     Bakanımızın söyledikleri çok güzel: ancak Kahramanmaraş – Gaziantep- Şanlıurfa’ya şöyle canavar gibi üç müdür bulursa bunu yapa bilir…
     Müdür önemli, 13 yıl çivi bile çakmadan salla başı almaşını yapan müdürlerle bu Mozaik yolu projesini yaparsa bakanımız yarı yolda kalır !..
     Çünkü biz bunun geçmişte def atla yaşadık..
     Mehmet Sağlam’ın milli eğitim bakanlığı döneminde : yiğit bir müdürümüz olsa Kahramanmaraş eğitim meselesini o tarih de çözülürdü.. !..
     Bakan Mehmet Sağlam, Maraş ile ilgili tüm projelere gözü kapalı imza atıyordu.. hatta o dönem basında bile gündeme gelmişti.. ama bizim milli eğitim müdürümüz yoktur..
     Kültür ve Turizm Bakanı bulduk.. önemli bir bakanlık, hatta Mozaiklerimiz sebebi ile daha da önemli ama il müdürünü bulamazsak bir yere varamayız..
     Önceki günde yazdım: Kahramanmaraş- Gaziantep- Şanlıurfa’ya öyle üç müdürü bulmalı ki bunların gözünden ateş çıkaran, günün 20 saatini çalışarak geçiren, vatanımıza aşık üç müdüre ihtiyacı vardır..
     Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, önce müdürlerini bulmalı diye düşünüyorum..
     Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: Arsan’da, Valilikte, Ak Partide, Büyükşehir de , Ramada otel de yaptığı konuşmalarla, bizim başta söylediğimiz sözü doğruladı.. o bir ayaklı kütüphane, Türkiye yansa yeniden tarihini yazar , hatta Osmanlı tarihi ile birlikte yeniden tarih yazar !..
    O zaman kültür ve turizm il müdürü olacak olan kişinin de : Bakana ayak uyduracak bir kişi olması gerekir..
     Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü önemli ancak, Gaziantep- Şanlıurfa da önemli üç müdür bir olup, sırt sırta vererek koşturması gerekiyor..
     Genç ve dinamik müdürler bularak Kahramanmaraş ve bölgemizin ayağa kalkması için yoğun bir çalışma dönemi başlamalıdır..
     Bakanımızdan Kahramanmaraş’a yeni bir müdür müjdesi bekliyoruz.
     Duyduklarımızın yalan olmasını diliyorum..
     İyi günler..