Önceki gün: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettik.. hoş sohbet ve şehrimiz için iki istekte bulunduk..

Birincisi: Menzelet Barajı sahiline yapılan parkın çok güzel olduğunu ve yetersiz olduğunu acilen ola bildiği kadar daha büyütülmesini istedik.. çünkü yer bulmak çok zor sabah erken gideceksinz..

İkincisi : Karavan Turizminin ilimize gelmesi için Menzelet Barajı veya Kılavuzlu , yada Sır Barajı sahiline Karavan Kamp yeri yapılmasının şehrimizin turizm açısından önemli olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir proje yapmanın Kahramanmaraş büyük katkı sağlayacağını söyledik..

500 ‘e yakın bir dolmuşla hiç güzel bir görüntüye sahip olmayan ilimize otobüsleri getirerek dolmuşları seferden çekmelerinden dolayı teşekkür ettik..

Çünkü : Belediye ve Halk otobüsleri ile şehir havasına girdik..

Kahramanmaraş bir şehir görünümü aldı.. Ancak otobüslerle ilgili olarak şikayetimizi daha öncede yazdığımız için kısaca söyleyerek: “Başkanım otobüs merkezi istiyoruz..

Merkez ilçedeki 81 Mahalle veya yeni mahallerle 90 Mahalle den bu merkeze otobüs gelsin.. Her mahallenin bir otobüsü olsun, en kısa yoldan merkeze gelsin, Örnek : Binevler mahallesinde oturan bir vatandaşımız, Doğukent mahallesine gidecekse – Mahalle otobüsüne binerek merkeze gelsin, sonra Doğukent otobüsüne binerek , Doğukent’e gitsin.. Karacasu’dan Kavlaklı’ya otobüs var bu kadar uzun bir güzergah olmaz !..

Köylerden mahalleye dönüşen mahallelerimizden gelen vatandaşlarımız buradan hangi mahalleye gidecekse o mahallenin otobüsü ile en kısa kestirme yoldan o mahalleye gitsin , her otobüs ana bulvardan gidecek diye bir mantık olmadığını anlattık..

Şehir hastanesi ve Tıp Fakültesi hastanesine gidecek otobüsler merkezden çıkarak çevre yolundan en kısa sürede hastaneye ulaşmalıdır..

ARINDIRILMIŞ bölge Merkez otobüs durağına giren yaya vatandaş Kahraman kart basarak girecek: Örnek İstanbul Metrebüs veya Metro binişlerinde olduğu gibi.. içeri girdikten sonra istediği mahalle otobüsüne kart basmadan binip gidecektir..

İkincisi: Necip Fazıl Şehir Hastanesi, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Çamlıkta ki Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine 24 saat otobüsün çalışması gerektiğini başkanımıza söyledik..

Sabah saat 06 00 dan akşam saat 20 00 kadar 15 dakika da bir otobüs kalkarsa, saat 24 00 kadar yarım saatte bir, gece24 00 dan sabah saat 6 ‘ya kadar saat başı bir otobüs kalksın, merkezden direk hastane, merkeze ulaşan vatandaş gece hastası olduğunda acil durumlarda hastaneye ulaşması gerekir ki bu da merkez e ulaşması ile hastaneye gide bilecektir..

Genel tema bu oldu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızdan kendimiz için bir şey istemedik.. ancak.. Şehrimizin genel isteklerini sıraladık..

Hoş bir sohbet oldu.. devamı gelir dileği ile ayrıldık..

DSİ 20. Bölge Müdürlüğüne atanan Emrah Köleoğlu’una hoş geldin ziyaretine gittik.. derler ya “Kendim için istediysem namerttim” diye bizde öyle yaptık..

DSİ bölge müdürlüklerinin olduğu yerlerde örnekleri var.., Kahramanmaraş DSİ bölge müdürlüğü için Baraj Sahillerimizde bir sosyal tesis yapılmasını istedik..

Lojman yapımı, sosyal tesis yapımı çok uzun iş yalınız Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge için çok kolay bir iş ! niye derseniz..

Şehir merkezinde kalan DSİ arazilerini veya binalarını belediyelerimiz istiyor.. Proje hazırlanın belediye şu sosyal tesisi yap burasını sana veriyoruz diyerek çok kısa zamanda bu tesisler yapılır..

Örnek: Bugün Büyükşehir ve Onikişubat Belediyesinin DSİ arsa karşılığı lojman yaptırdığı gibi..

Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge müdürümüze hoş geldiniz dedik.. kendimiz için istemedik ama DSİ personeli veya Şehrimizde yapılacak bir etkinlikte kullanılmak üzere DSİ sosyal tesisleri istedik..

Hiç olmazsa 150 yatak kapasitesi olmalı, yüzme havuzu olmalı, Spor ve sosyal donatıları olmalı , DSİ 20. Bölge de görev yapan DSİ Personeli gelip burada yazın 15 gün tatil yapa bilecek bir yer olmalıdır..

Bunun için yeni DSİ 20. Bölge müdürümüzden kalıcı bir eser bekliyoruz.. Baraj, gölet, sulama projeleri DSİ asli görevi bunları yapmak önemli değil, bizim için önemli olan şehrimize bölgenin bir sosyal tesis kazandırmasıdır..

Böyle bir tesis yapıldığı zaman burada bakanlık toplantılar yapar Türkiye genelinde ki bölge müdürleri ve il müdürleri buraya gelerek şehrimize bir katma değer katar..

Bu sebeple Sayın Emrah Köleoğlu dan böyle bir projeye imza atmasını bekliyoruz..

Kahramanmaraş’ın buna ihtiyacı var..

İyi günler..