Doğru söyleyeni : dokuz köyden kovarlar..

Bu sebeple herkes karnından konuşuyor..

İster yetkili olsun, ister yetkisiz olsun herkes : iki yüzlü hareket ederek yalakalık yapıyor..

Ankara ‘dan gelen dostumuzla belediyeleri hızlı bir ziyarette bulunma imkanının yakaladım.

Gördüğüm durum ise vahim !..

30 Mart 2014 seçimleri öncesinde defalarca yazdım: Büyükşehir Yasası ile Kapanacak olan 59 kasaba belediye başkanları belediyelere çok fazla personel alıyor ! Faturayı birlikte öderiz , diye..yazdık yazdık.. yazdık ama okuyanı getir !..

Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Şükrü Kocatepe ve ilgileri uyardım.. ama üzülerek söylüyorum ki çok fazla adam alındı..

O dönem : Ak Parti Gurup Başkan Vekili olan Mahir Ünal ‘a da söyledim.. Belediye malları haraç meraç satılıyor el koyun dedim..

30 Mart 2014 seçimleri sonrasında: Kapanan kasaba belediyelerinden çok fazla personel ve borç geldi.. mal varlıkları ise tamamına yakını satılmıştı..

İsmini yazmayacağım: Havuzdan 600 kişi bir belediyemize gelmiş..

Belediye içinde üst üste yığılan personel, devletin bilgisayarlarında oyun oynayarak para alıyor.. sabah gel , akşam git , ay başında maaş şahane !.. hem de bilgisayarda oyun oynayarak.

Bununla birlikte çalışan hakkı ile ekmeğini çıkaran yok dersek binlerce kişinin hakkını yemiş oluruz bunu da söyleyim.. onlarada teşekkür ederiz, ellerine sağlık diyorum..

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP ‘li başkandan görevi devir alınca , çalışmadan avanta maaş alanları sahaya sürmüş çalışan çalışmış, çalışmayan istifa ederek işten ayrılmıştı.. hatırlarsınız.. Gazetelere manşet haberler olmuştu..

Melih Gökçek gibi bizde başkanlardan dik duruş bekliyoruz..

Bugün : Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Oktay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve tüm ilçe belediye başkanlarımızı suçlayamayız.. çünkü onlar da bu kadroyu kucaklarında buldular.. buldular ama bugüne kadar da bir çare aradıklarında görmedik..

Ancak belediye başkanlarımıza şunu söyleye biliriz: “ Boş oturma yerine üretim !

Üst üste yığılan kadroları çalışmaya teşvik etmek gerekir..

Gördüğümüz manzara : herkes masa başında oturuyor, şişkin kadro ve avanta maaş..

Alt geçit, üst geçit yapılması gereken paralar avantaya gidiyor.

Belediyeler birilerinin ekmek yeme kapası olmamalı ! gençler neyse de şu emekliler canımı sıkıyor..

Herkes çalışarak: üretmeli

Bulunduğu Belediye’ye katma değer katmalı !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında ilçe belediye başkanları toplanmalı, eldeki fazla kadro ile ne yapa biliriz.. nasıl rantablı çalışarak Kahramanmaraş halkına yönelik katma değer katarız bunun hesabı yapılarak fazla kadrolar ihtiyaç olan yerlere kaydırılmalı- çalışan çalışır çalışmayan ise istifa ederek gider..

Benim şehrime hizmet olarak gelen paralar birinin cebine maaş olarak girmesi çok doğru bulmuyorum.. hiç kimse kusura bakmasın !

Kahramanmaraş halkına hizmet olarak gelen paralar birilerine çalışmadan maaş oluyorsa : Güneydoğu da bizim vergilerimizle giden paraların PKK gitmesi ile bunun arasında fark var mı ? ikisi de soygun değil mi ?..

Tüyü bitmeyen yetimin hakkı olan milli gelirimizden şehrimize aktarılan kaynakları birileri böyle yiyemez !.. yememeli !.. buna dur demeliyiz..!

Samimiyetine inandığım Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve tüm ilçe belediye başkanlarımız bu şişkin kadroları ya eritmeli, yada çalışır hale getirmelidir..

Bu sebeple herkes elindeki fazla insan gücünü kağıt üzerine dökerek bir yuvarlak masa etrafında toplanarak çalışan belediyeler toplantısı yapmalıdır..

Dost acı söyler: ama gerçek bu !

Çarık-Çürük-hurdalar dahil !.. bugün benim gördüğüm en az 2 bin kişi bedava maaş alıyor..

Emekli olmuş, hurdaya çıkmış kişilerin belediye den maaş alması için koltuklarına, Ak Parti kılıfına sım sıkı sarılmalarında anlamış değilim..!

Parklarda torun gezdirmesi gereken ihtiyar deli kanlılar, hiçbir üretimi ve katma değeri olmayan danışman alınan zatı muhteremler tüyü bitmemiş yetimini hakkını yediklerini bir gün hatırlarlar da istifa ederek çeker giderler diye bekliyorum..

Kahramanmaraş halkının bir ferdi olarak ben bunlara hakkımı helal etmiyorum.. Utanır yüz olsa bu çürük ve çarıklar istifa eder gider parklarda torun gezdirirlerdi ama belediyelerimizden avanta maaş almaya devam ediyorlar.. yazık çok yazık..

Sözün kısası: Büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımızı : yatanları uyandırmaları için göreve davet ediyorum..

Herkes çalışsın üretsin, belediye çalışanlarına da yazık diyorum.. biri çalışarak maaş alıyor, biri çalışmadan maaş alıyor.. adalet bunun neresin de ?

İyi günler..