1 Kasım seçimlerinin ardından Kahramanmaraş’ın bakanlık özlemi sona ererken, şehrin geleceğine dair umutlarımız da arttı.

Çünkü artık iktidara 7 milletvekili veren bu şehir, hakkı olan bakanlığı da aldı. Kadro tamam oldu.

Aslında Kahramanmaraş’ın talihi Büyükşehir olmakla döndü.

Büyükşehrin özverili çalışmaları ile merkez ve ilçelerimizdeki değişime hepimiz tanığız.

2014 yerel seçimlerinde Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması ile birlikte, Ak Parti İl Başkanlığına getirilen Av. Metin Doğan, devraldığı koltuğa anlam kattı.

Başarı ile temsil ettiği makamda, görevini layıkı ile yerine getirdi, asla partisine nifak tohumlarının ekilmesine izin vermedi, teşkilatı ile omuz omuza yürüyerek partisini her girdiği seçimde zirveye taşıdı.

Alnının akıyla, yaptığı il başkanlığı görevinden 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Fakat Listeye giremese de partisinin 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK Üyesi seçildi. 50 Kişilik MKYK üyesi arasında da en fazla oyu alan Sayın Doğan, yine gündeme damgasını vurmuştu.

Kendisiyle ilgi her yazımda siyasete damgasını vuracak isimlerden biri olduğunu belirtmiştim. Ki öyle de oldu.

MKYK Üyeliği demek Başbakana yakın olmak demektir. Toplantılarda, sorunları, görüşleri birebir aktarabilmek demektir. Sayın Doğan’la da biz bu şansı yakaladık.

Kendisini milletvekili olarak ta görmeyi çok isterdim, fakat olmadı. Ama bu dönem olmaması, olmayacak anlamına da gelmez. Çünkü Metin Doğan gibi isimler siyasette her zaman olmalı diye düşünüyorum.

Ve 1 Kasım seçimlerinin ardından, Ak Parti 7 Milletvekili çıkararak, kadroyu güçlendirdi ve ardından gelen bakanlık. İşte şehrimizdeki AK Kadro tam anlamı ile voltranı oluşturdu. Güç bizde artık.

Bu dört yıllık süreçte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal ile MKYK Üyesi Sayın Metin Doğan İle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere İlçe Belediye Başkanları ile STK’lar ile el ele verip Kahramanmaraş’a altın çağı yaşatma zamanı.

Bu isimler Kahramanmaraş’ın değerleri, bizimde bu değerlere sahip çıkıp destek olmamız gerekiyor. İşte o zaman Kahramanmaraş hak ettiği yere gelecek.