AK Parti İlçe Kongreleri 3 Aralık’ta tamamlandı. Genel merkezin mevcut ilçe başkanlarıyla “devam” dediği de oldu, “teşekkür ederiz” deyip yollarını ayırdığı da.  

En çok konuşulanlar ise, Dulkadiroğlu ve Afşin ilçeleri oldu. Ancak baştan beri hep söylediğim eğer AK Parti’de siyaset yapıyorsanız, gönül verdiyseniz, siyasi bir gelecek düşünüyorsanız parti teamüllerine de uyacaksınız.

Afşin’de genel merkezin gösterdiği adayın karşısına çıkan Mehmet Taşkale seçimi aldı. Aldı almasına ama tekrar istifa etti ya da ettirildi. Şimdi Afşin İlçe Başkanlığına biri atanacak. Bakalım kim atanacak?

Demokratik mi? Değil. Ancak Partinin kurallarına uymak gerektiğini de unutmamak gerekiyor.

Kirli oyunlar döndü, genel merkeze dosyalar gönderildi vs. Dün birlikte yürüdüklerini yolda buldukları ile değişenler oldu.  Ancak oyunlar tutmadı. Neticede ilçe kongreleri tamamlandı.

Ortada bir geçek var ki; İl Başkanı Av. Başkanı Ahmet Özdemir, bu süreci çok iyi yönetti. Bir kez daha makamının hakkını verdi.

Sıra geldi İl Başkanlığı seçimine!

Henüz tarih belirlenmedi ama Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başlarında yapılacak. Büyük bir olasılıkla Cumhurbaşkanımız da il kongresine gelecek.

Elbette İl Başkanlığı için de uğraşanlar var, olması da normal. İktidar Partisine talep her zaman çok olur. Herkes güç ister, iktidar ister. İstemekle olmuyor işte. O koltuğu doldurmak önemli.

Ancak Ahmet Özdemir, en isabetli isim diye düşünüyorum. Davasına bağlı, etik kulları, temiz bir çizgisi var. Dedikoduyla, oyunlarla işi olmaz. Müsaade de etmez. İşine bakar, davası her şeyin üzerindedir. Siyaset O’nun için hizmet makamı.

2019 Seçimlerinin önemini düşünürsek, Ahmet Özdemir’in o makamda olması partiye büyük katkı sağlayacaktır. Kendisi seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünür mü bilmem ama Ak Parti’nin Ahmet Özdemir gibi toparlayıcı, her kesimi kucaklayan, dolu dolu bir il başkanını kaybetmemesi lazım.

Hem beyefendi kişiliği hem de siyasetteki temiz çizgisi partiye artılar sağlıyor. Sözü fazla uzatmaya gerek yok, her zaman söylediğim gibi Ahmet Özdemir siyasette her zaman olması gereken örnek, başarılı bir isim. Allah yolunu açık etsin.

Veee Fırat Görgel!

Siyasette her zaman olması gerektiğini düşündüğüm isimlerden biri de Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel.

Siyasetteki başarısı kadar,  O’nu tanıyan herkes, “adam gibi adam” oluşundan söz eder. Öyle herkes için de bu tabir kullanılmaz. 

Hasetlik bilmez, dalavere bilmez. Her zaman dik durmuştur, davasına hizmet etmiştir.

Gençlik kolları başkanlığından bu yana bir olumsuz hareketi olmamıştır ya da hakkında en ufak bir şaibe çıkmamıştır.

Çok genç olmasına rağmen siyasi tecrübesi tartışılmaz. Şehrin bütün sorunlarına hakimdir.

Kendi de ekibi de dört dörtlük. Yılmadan yorulmadan çalışıyorlar.

İşte siyaset böyle yapılmalı. Hizmet için yapılmalı. Siyasette böyle insanların artması dileğiyle…