2014 seçimleri öncesinde defalarca yazdım: “Kapanacak olan kasaba belediyeleri, sürekli personel alıyor, esnafa hayali borçlanma yapıyor, Sayın valim, Sayın Vekillerim, konuya el atın, bu belediyelere el koyun!” diye..

Büyükşehir Yasası : Kasabaları şehir merkezine taşıdı, halimiz kılığımız ortada fazla söze gerek yok !..

Kısmı yapıldı hiç yapılmadı desek nam körlük olur ama : Büyük bölümü ilçe belediyelerine büyük borç ve personel yükü yükledi.

Biz haklı çıktık ama : İlçe belediyelerimiz hizmet yapma yerine kasaba belediyelerinden gelen borçları ödemek için kıvranıp durdular.. onlardan gelen personelle maaş ödemek için mücadele verdiler..

13 ay sonra belediye başkanlığı seçimleri var..

Yani Mart 2019 da Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlarımızı seçeceğiz.. yeni seçim yeni geçim kaynağı oldu bazı bölgeler için..

Seçime doğru hızla giderken: Bir daha seçilme ve aday yapılma şansı olmayan bunu da kendisi çok iyi bilen ilçe belediye başkanlarından bazıları : SSK Vergi borçlarını ödemediği gibi , Belediye’ye personel doldurduğu şişkin kadro ile Ankara dan gelen para personele maaş olarak bile yetmediğini görüyorum..

Her seferinde  Ankara ‘ya giderek kendi reklamını yapıyor..

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Sayın Mahir Ünal, diğer milletvekillerimiz, valimiz konuya el atarak bu belediyelere derhal kayyum ataması yapması gerekir !

Ak Parti eğer şunu düşünürse yanılıyor ve yanlış yapıyor derim: “ Seçim üzeri oy kayıp etmeyelim, bu başkanlarla seçime kadar gidelim derlerse yanılırlar ve muhalefete’ in eline goz veriler.. Mart 2019 seçimlerinde muhalefet seçim meydanlarında bunu söyleyecektir..

Bugüne kadar bir tek çivi bile çakamayan, Büyükşehir çalışmasına sığınarak belediye başkanlığı yapan , belediye hizmetlerini kendisi için kullanan başkanla bir adım bile gidilemeyeceğimi artık görmeleri gerekir..

Kişisel ve şahıs olarak çok iyi insan olabilir, takva sahibi bir Müslüman da olabilir ama hiçbir iş yapmadan 4 yılı geçirdi ise , Belediye’yi de borçlandırdı ise bu başkandan daha ne bekliyorsunuz ki !.. Büyükşehir’in yaptığı projelere sahip çıkarak bir yere varamayız !..

Ben öyle ilçe belediyesi biliyorum ki : Kamu borcu yani SSK ve Vergisi, ilçeyi satsak borcunu ödemez, esnafa olan borcu bilen yok..! rakam nedir bilemiyoruz bir enkaz var..

Bu belediye başkanları : yeniden seçilmek yeniden aday olmak şansını yakalamak için, Personel maaşında ödemeyerek , kendi reklamı için belediye gelirlerini savururken, her gün biraz daha batağa saplanmaktadır..

Bugün buna dur demezsek 13 ay sonra çok geç olacaktır !..

 

Ben yeniden belediye başkanı adayı olayımda ne olursa olsun mantığı ile o koltuğa öylesine saplanmış ki ilçeye ve yöre halkına zarar veriyor yazık ediyor..

İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi büyükşehirlerin belediye başkanları, Doğuda bir çok belediye başkanı görevden alınırken, Kahramanmaraş’ta birkaç ilçe belediye başkanı niye görevden alınamıyor?

Ak Parti İl Başkanımız Sayın Ahmet Özdemir ‘e sesleniyorum: hukukçusunuz, bu işleri bilen birisiniz, Kahramanmaraş’ın geleceği için ilçelerimizin geleceği için bu konuya lütfen el atınız, aksı halde 30 Mart 2019 seçimlerinde bu konular karşınıza çıkacaktır..

Atalarımız görünen köy kılavuz istemez demişler: Deliden belediye başkanı olur mu ? bir akıllı yaparsa olur, sonuçta böyle olur ! vatandaş bedelini ödemektedir..

Bin nasihatten bir musibet iyidir demiş atalarımız: Bunu göz önüne alarak 2019 belediye başkan adaylarının iyi belirlenmesi gerekir, yetmedi, belediye meclis üyelerinin ufuk vizyonlu kişilerden seçilmesi gerekir..

Ufuk ve Vizyonu olan belediye meclis üyesi başkanı çalıştırır, olmayan ise sürekli ayak bağı olur, yapılacak işlere engel olur..

24 Şubat da Ak Parti İl Başkanlığı kongresi var, öyle sanıyorum tek aday olarak Ahmet Özdemir başkan yeniden güven tazeleyerek bu seçimden çıkacak..

2019 Belediye Başkan Adayları belirlemesinde, Meclis üyesi belirlemesinde büyük görev alacak bu sebeple , geçmişten ders alarak : düzgün belediye başkan adayları, düzgün belediye meclis üyesi adayları ile seçime girmesi gerekir..

Bizim ki dostça bir eleştiri: Kayyum atanması gereken belediye gereğini bugün yapın yarına bırakmayın aksi halde, İlçe halkı hizmet alamayarak bedel öder, siyasi olarak da Ak Parti seçim kayıp ederek bedel öder !

Hazine üzerinde oturan ilçe belediyelerimiz çok önemli : Bir beş yıl daha boşa gitmesin diyorum.. bugün kayyum ataması yapınız..!

İyi günler..