Beceriksiz Belediye Başkanlarını yazdığım zaman bize kazanlar vardı ya !

     İşte onlara tokat gibi bir cevap !  : hem de Osmanlı tokadı !

     Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven: “ Kaynak üreteceksin, Ankara versin ben harcayım sonra hizmet yapayım böyle bir şey yok,” diyor.. “ kaynak üreteceksin kaynak” diyor.. çalışmalarını bir bir anlatıyor..

     Sevgili okurlarım: Hızlı bir hafta sonu turu yaptım..

     Cuma günü Afşin ilçemize bir ziyaret yaptık..

     Dönüşte, Mersin- Erdemli, gerisin geriye Kahramanmaraş döndük,  yoğun ve yorucu bir hafta sonu geçirdikten sonra bugün yazımı yazma imkanı buldum..

     Neşe Yıldızhan, Halil Hınaz ile birlikte Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret ettik..

     Her zaman gözlemlediğim, çalışmalarını takdir ettiğim bir başkanımızdır..

     Hoş sohbet den sonra söz döndü dolaştı belediye kaynakları ve belediye imkanlarına geldi..

     Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven: “ İller Bankası kanalı ile yani Ankara dan gelen para bizim personel gideri ve yakıt giderimizi karşılarsa eyvallah diyoruz..

     Kaynak üretmek ve kaynaklarımızı artırmak için gece gündüz çalışıyoruz..

     Emlak- Çöp ve belediye gelirleri ile elde ettiğimiz kaynaklarımızla ilçe halkına hizmet etmeye çalışıyoruz.. Kaynak üretemeyen belediye başkanı batmış demektir,” dedi.. noktayı koydu.. Mesele de burada !..

     Afşin Elbistan Termik Santralı, Hurman Kalesi, Eshab-ı Kehf , Dede Baba Türbesi, Baraj , sulama kanalları, ve verimli arazileri ile Afşin İlçemiz tarım da, Sanayi de ülke ekonomisine katkıda büyük paya sahip bir ilçemiz..

     Yıllardır çamur sokaklarından çıkılmayan ilçemiz : Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin çalışması ile pırıl pırıl olmuş..

     Afşin Belediyesi gelirine gelir elde etmek için : Güneş Enerjisi Santralı kurmaya başladığını ve 6 yılda kendini amorti edecek ve 6 yıl sonra görev gelecek olan belediye başkanları bedava dan para kazanarak ilçeye daha çok para harcayacaklarını müjdesini bugünden verdi..

     Başkan Güven: “ Kurmakta olduğumuz Güneş Enerjisi Santralımız belediyemizin elektrik ihtiyacını tamamını karşılayacak ve elektrik satışı da yapacağız böylece belediyemiz kasasına ciddi para girişi olacak.. Belediye başkanlarımız esnaf gibi gelirini giderini hesap ederek tüccar mantığı ile yürütmesi ile ancak başarıyı yakalaya bilir bizde bunu yapmaya çalışıyoruz.. Ankara dan gelen para belli, Personel maaşı belli, Sigorta ve Vergi belli gelir gider ortada biz yeni kaynaklar üretmeye çalışıyoruz..

    Geçmişte yazmıştım: Bazı belediyelerimiz hazine üzerinde oturuyor ama oturduğu hazinenin farkında değil, Ankara göndersin biz harcayalım diyor..

     Oysa : Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ankara’nın gönderdiğinin üzerine kaynak üreterek biri iki yapıp ilçe halkına hizmet ediyorlar..

     Biz şu mantığı bir kenara atmamız gerekiyor: başarılı olan başkana çamur atma mantığını bir kenara atamadığımız sürece bir yere varamayız.. hak ettiğimiz hizmeti alamayız..

     Biri yeni bir araba mı ? aldı ! :hemen ilk sözümüz ,  “ Çaldı- kesin çalmıştır!” bizde ki mantık bu ! bu mantıktan ne zaman kurtulacağız..?

     Hayırlı olsun güle güle kullan diyemeyiz ! hemen çaldı deriz..!

     Başarılı bir esnaf mı ? : “ evet vergi kaçırmıştır, birilerini dolandırmıştır “  deriz çünkü bizdeki mantık bu.. sıkıntı burada..

     Başarılı bir iş adamı mı ? : “ evet teşvik alarak devleti dolandırmıştır,” hemen böyle söyleriz.. ama onun gece gündüz çalıştığını görmeyiz..

     Biraz da sözü kendimize getirelim: Bugüne kadar 6 kitap yayınladım, ama bizim gazeteci meslektaşlarımızın çok azından teşekkür ve takdir aldım ama diğerleri :” hııı mııı” gibi eleştirileri ile başka gözle baktılar..

     İçinde noktalama hatası veya devrik cümlemi var onu bulmaya çalıştılar..

     Yani güzel yanından bakarak tebrik etmediler eleştirmek için hep eksik aradılar..

     Kendileri daha iyisin yapsalar ben kendilerini tebrik ederdim..

     Oysa bizim hayat prensibimiz eksik aramak değil güzel yapanı ortaya koymaktır..

     Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, eksiği yok mu ? vardır ararsan bulursun ama kendisi de ifade ediyor ve “ eldeki ürettiğimiz kaynaklarla ancak bu kadar yapa bildim,”  fitne çıkarma yerine,  bazlar bizi rahat bıraksalar çok daha fazlasını yapardık,” diye de ilave ediyor.. meselenin kör düğüm olduğu yerde burası..

     Başkan Güven: “ Kilit Parke tesisleri, Asfalt Şantiyesi, Parklar , bahçeler ile Afşin ‘in ayağına çamur dedirmeyeceğim demiştim bunu yüzde 95 oranında gerçekleştirdim.. Afşin de kış uzun inşaat inşaat ve çalışma sezonu kısıtlı Mayıs ayı gibi yeniden kilit parke ve asfalt çalışmasına başlayacağız,” diyerek ilçe halkına müjdeyi verdi..