Rusya kötü, ABD , beyaz adam çok iyi , Rusya Komünist, ABD iyi insan, sağcı .. biz bu sloganlarla büyüdük.. ABD yani batıyı iyi bildik, Rusyayı kötü bildik bize böyle öğrettiler.

     1850 yılından başlayarak Önce Osmanlı’nı kanını emen batı, 1923 den sonra ise genç Türkiye Cumhuriyetini kanını emmeye başladı.

     Uçak fabrikalarımızı kapattı, Silah ve mühimmat fabrikamızı havaya uçurdu.. Türkiye ilk markası Devrim otomobilini ürettirmedi.. “siz tarım toplumusunuz “ dedi..

     Yeter söz milletindir: sloganı ile 14 Mayıs 1950 de Başbakan olan Adnan Menderes , batını gerçek yüzünü çok iyi biliyordu..

     Ama o gün için Rusya ile ortak iş yapmak da yürek isterdi.. Rusya kötü, Batı iyi sloganı milletin beynine işlenmişti.

     Buna rağmen Menderes Rusya ile gizli görüşmelere başladı.

     Haziran 1960 da Türkiye büyük bir heyetle Rusya ya gidecek büyük anlaşmalara imza atılacaktı.. herkes Haziran ayını bekliyordu..

    Darbenin en büyük sebebi : yani 27 Mayıs 1960 darbesi olmasaydı Başbakan Adnan Menderes haziran ayında Moskova'ya gidecekti. 1950'li yıllarda başlayan kalkınma projeleri 1958'li yıllardan itibaren Batı'dan yeterli destek bulamayınca dönemin Başbakanı Menderes, Sovyetler Birliği'ne yöneldi. Hem kredi imkânlarını değerlendirmek hem de sanayi hamlesi için Moskova'nın desteğini almak kolay olacaktı.

    Türkiye'nin nötr bir ülke olarak kalmasını isteyen Sovyetler Birliği her türlü desteği vermeye hazırdı. Ancak 1960 darbesi Menderes'in Sovyetler Birliği açılımını engelledi.

    1990 yılına kadar da ilişkilerimiz kesildi.

     2002 den sonra Ak Parti iktidarı ile Rusya ile karşılıklı görüşmelerimiz oldu..

     Turizm, Meyve zebze ticareti başladı..

     S-400 ‘ler için İlk olarak, 2015 yılında uzun menzilli füze savunma sistemi satın almak için bir ihale açtı. İhaleyi, 3,4 milyar dolar ile Çinli bir şirket kazandı ve şirket aynı zamanda Türkiye'ye teknoloji transfer etmeyi de kabul etti.

     ABD bunu engelledi.. Kendi üretimi olan Savunma sistemini de paramızla bize vermiyordu. Türkiye sen böyle kal diyordu..

      Batı olan adı NATO  : o dönemde ABD ve NATO'nun tepki gösterdiği bu ihale daha sonra iptal edildi. Türkiye yeni arayışlara S-400 leri gündemine aldı..

      İhalenin iptal edilmesinin ardından Türkiye, farklı ülkelerle füze savunma sistemi için görüşmeler yapmaya başladı.

      S -400 ler bizim için en ideali ve ilk partiden sonra Türkiye de ortak üretim yapma konusu gündemin birinci maddesi..

      Ruslarla Nükleer Santral yapımı gündeme oturdu. Gezi Parkı -17-25 Aralık darbe girişimi de aynı zaman da gündeme oturdu..

      Rusya ile karşılıklı vizeleri kaldırdık.. işler çok iyi gidiyor ama batı çıldırıyordu..

      24 Kasım  2015 - Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı, Türk F-16'ları tarafından düşürüldü.

      Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu önce : emri ben verdim dedi, sonra çark etti , ama 15 Temmuz sonrası anlaşıldı ki FETÖ yani ABD CIA arkasında olduğu anlaşıldı.

      Vize iptali, yaptırımlar geldi.. soğuk rüzgarı dindirmek için çok taviz verildi.

      Kasım 2016'da Rusya ile S-400 için görüşmeler yapıldığı açıklandı.

      Rusya ile kardeşçe anlaşıyorduk ki CIA veya FETÖ rahat durmadı..

      Bir ay sonra 19 Aralık  2016 - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Üstelik de bir Türk polisi tarafından..

     S-400 füze ve S-500 ortak üretimi için yapılan görüşmeleri boşa çıkarmak, Derinkuyu Nükleer santralı yaptırmamak için:

     ABD yani batı CIA ve FETÖ kanalı ile yaptırmamak için elinden geleni yapıyor..

      Temmuz 2019 yani 20 gün sonra ilk parti S-400 hava savunma sistemi teslimatı yapılacak ama o güne kadar CIA ve batı bir hainlik daha yapmazsa !

      Türk milleti olarak biz çok okuyan bir millet değiliz, Kafanızı çalıştırın, iyi okuyun iyi analiz edin, kim kime hizmet ediyor bunun burasını iyi anlayın..

      Türkiye de S-400’lere karşı çıkan niye karşı çıkıyor ? Derinkuyu Nükleer Santrala niye karşı çıkıyorlar.. iyi düşünün , Türkiye de Tayyip düşmanlığı yapanlar niye yaptığını iyi düşünün okuyun analiz yapın !

     Türkiye de kim ? kimin adamı ?, kim ? yerli ve milli ! kim ? batının borazanı ona bakın !..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler..