Denetimlere il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyesi Zabıta Müdürlükleri de destek veriyor.

Özellikle yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini yoğunlaştıran ekipler, gıda maddelerinin açıkta satışlarının önlenmesinin yanı sıra, somun ekmek fabrikaları, pide ve lahmacun fırınları, tatlı ve pasta satış yerleri gibi işyerlerinde de denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Eyup Karataş “Şehrimizde en önemli sorunlardan biri, yaz aylarında ve özellikle Ramazan ayı içinde gıda maddelerinin hijyenik olmayan ortamlarda veya açık alanlarda satışının yapılmasıdır. Bu durum halkımızın sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Bu riskin ortadan kaldırılması ve gıda maddelerinin hijyenik ortamlarda ticaretinin sağlanması, yetkili bütün kurumların üzerinde titizlikle durması gereken asli görevleridir. Bunu sağlayabilmenin en önemli şartlarından biri ise, gıda mevzuatlarında yetkili olan kurumların ortak hareket ederek caydırıcı tüm tedbirleri almasıyla mümkündür.  Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak denetimlerimize başlamadan önce, gıda ile ilgili denetim görev ve yetkisi bulunan diğer kurumlarla ne şekilde ortak bir çalışma yürütülebileceği hakkında yol belirlemek için, Daire Başkanlığımız koordinesinde il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlerimiz ve Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Belediye zabıta müdürlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, bu kurumlarımızın katılımlarıyla bir denetim ekibi oluşturulması ve ticaretin yoğun olarak yapıldığı merkezi yerler öncelikli olmak üzere tüm şehir genelinde müşterek denetim yapılması için fikir birliğine vardık. Mayıs ayı itibariyle de denetimlerimize başladık” dedi.



Yapılan denetimler hakkında da bilgi veren Karataş, “Denetimlerimizdeki önceliğimiz özellikle yıkanmadan tüketilen gıda maddelerinin açık alanlarda ve hijyenik olmayan ortamlarda satışlarının önlenmesi ve hijyenik ortamlarda satışlarının sağlanmasıdır. Bunun için ilk etapta işyerlerimize gerekli bilgiler verilerek uyarılmaktadır. Denetimlerimizin devamında ise mevzuatlara uymadıkları tespit edilen kişiler hakkında caydırıcı her türlü yasal tedbirin alınması yoluna gidilecektir.” dedi. Karataş ayrıca, vatandaşlarımızın da özellikle açık alanlarda satışı yapılan gıda maddelerini almamalarını ve açık alanlarda yapılan gıda maddelerinin satışıyla ilgili şikayetlerini günün 24 saati 153 Alo Zabıta İhbar hattına bildirebileceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi