20 Kasım günü, akşamın ilerleyen saatlerinde dernek yönetimini kabul eden Vali Mustafa Hakan Güvençer, bu tür toplumsal dayanışmayı temin eden derneklerin, bir kampüs içerisinde toplanmasının daha doğru olduğunu ve hatta aynı amaca hizmet eden derneklerin güç birliği oluşturmak adına birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Abdulhamit Yeniceli ise, nöbeti babası Bünyamin Yeniceli’den devraldığını belirterek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi, dernek adına çıkartılan Yeni Yaşam Dergisi’nin 3. sayısını takdim etti.

DERNEĞİN LOKALİ BİLE YOK…

Başkan Abdulhamit Yeniceli, aktif olarak yaklaşık yüz’e yakın üyeleri olduğunu, engelli üyelerine tekerlekli araba ve diğer ihtiyaçları temin noktasında yardım ettiklerini, kesinlikle nakdi yardımları kabul etmeyip, bunun yerine engelli üyelerine iş ve tekerlekli araba verilmesinden yana olduklarını da kaydetti, buna rağmen derneğe ait bir binanın, biri lokalin bulunmamasından yakındı.

Aynı sıkıntıyı diğer derneklerin de yaşadığının altını çizerek, yerel yönetimlerin bu soruna çözüm bulabileceğini yinelerken, Vali Güvençer’e ziyaret edenler arasında ayrıca, Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci, Kipaş Holding Hazır Beton Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Şerbetçi ile Bilal Küçükkaya da vardı. 

 

Editör: Haber Merkezi