Kahramanmaraş’ı vizyon projeleriyle geleceğe taşırken ‘şehir içi trafiğinde kesintisiz ulaşım” hedefine yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözüm bekleyen trafik problemlerini kökten çözecek adımlar atıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına Mayıs ayında başlanan Ulucami Tünel Kavşağı’nda çalışmalar son hız sürüyor.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın daha ulaşılabilir bir kent olması için köprülü kavşaklardan yeni açılan alternatif yollara kadar her alanda ulaşım faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. 
     
Şehrin sıkıntılı olan tüm yollarında çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Erkoç, “ Tekerek yolu, Üniversite ve Üngüt yolu bağlantısını oradan da Üngüt yoluyla-Yatılı Bölge yoluna bağlantı yaptık. Şu an orada ki trafik yükünü önemli derecede azalttık. Yine özellikle şehrimizin batı bölgesi ile merkezi arasında ki ana yol Şekerdere Caddesi dediğimiz Adnan Menderes Bulvarına alternatif olarak düşünüp yapımına başladığımız 5 kilometre civarındaki Sümbüllü Vadisi Yolunu kısa sürede tamamlayıp Şekerdere’nin yükünü önemli derece de azaltmayı planlıyoruz. Aynı zamanda yapımı devam eden Ulucami Tünel Kavşak Projemizi de en kısa sürede tamamlayarak Eylül ayı içerisinde trafiğe açmayı ve ulaşıma nefes aldırmayı istiyoruz” diye konuştu.

    Ramazan Bayramı öncesi Kahramanmaraşlılara verdiği sözü yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleri doğrultusunda Ulucami Tünel Kavşak projesinde Şekerdere-Kıbrıs Meydanı yol güzergâhındaki çalışmalar tamamlanarak Ramazan Bayramı öncesi trafiğe açıldı. 

    Projede gelinen aşamada; Tüm Forekazıklar bitmiş olup (203 adet), başlık kirişleri yapılmaktadır. Prefabrik kirişler konulmaya başlanırken, Şekerdere yol kotu ayarlanmakta, 300 m’lik Postane- Rıdvan Hoca çarşısı yol güzergâhının temel ve alt temel malzemesi serilmektedir. 
    Kent içi trafiğinde büyük rahatlama sağlayacak Ulucami Tünel Kavşağın tamamlanmasıyla birlikte: güzergâh üzerinde ışıkları beklemeden trafik akışı seri bir şekilde devam edecek.


Editör: Haber Merkezi