Kaplan mesajında "19 Mayıs 1919 da Samsunda başlayan bağımsızlık hareketi Türk milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır" ifadesinde bulundu. "Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasının ardından kurulun Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu gün hala dimdik ayaktadır. Atatürk, geleceğimizin mirasçıları gençlere bu güzel günü armağan etmiştir" görüşlerine yer veren Kaplan, mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Ulu Önder Atatürk’ün, “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir” sözleri her zaman yol göstericimiz olmalıdır.

Atatürk her vesile ile cumhuriyetimizi gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, gençlere verdiği değer ve önemi göstermiştir. Ulusal kurtuluş savaşımızın başlangıcı sayılan, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile ilgili kutladığımız bu bayramı, gençlere armağan etmiştir.

Gençler bizim umudumuz ve gözbebeğimizdir. Ülkü sahibi, İyi eğitim alan, çağdaş değerlerin temsilcisi olan gençlerimiz, taşıdıkları vatan sevgisi ile ülkemizin çok daha ileri gitmesini sağlayacaktır. Geçmişinin değerini bilerek geleceğine sahip çıkan, dirayetli, basiretli, dürüst, çalışkan ve cesur Türk gençliği, şehitlerinin hatırasına saygı duyarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çok çalışacak, milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Bu vesile ile, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi