Diyanet camiası tarihinde bir ilklere sahne olan Türkiye finaline, Kahramanmaraşlı hafızlar damgasını vurmuş, hem birincilik hem de üçüncülük alınmıştı. Onikişubat İlçe sınırları içerisinde bulunan Acemli Kuran Kursu öğrencisi Hafız Furkan Kaplanduran’ın üstün bir çalışmayla hafızlığını tamamladığı belirtildi. Türkiye genelinden 5 bin 804 öğrencinin yarışmaya katıldığı, bunlar arasında 3 bin 859 öğrencinin başarılı olduğunu ve bölgelerde gerçekleştirilen sınavlar sonucunda Türkiye üçüncülüğünü elde eden hafız Furkan’a ilginin büyük olduğu gözlendi. 

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir hafız Furkan Kaplandurana hem altın hemde başarı belgesi takdim etti. Müftü Demir ayrıca Türkiye üçüncüsü olan Hafız Hocası Harun Kandemiri de başarılı çalışmasından dolayı altınla ödüllendirdi.
Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Kur'an-ı Kerim öğrenimini teşvik etmek, Kur'an kurslarındaki verimi artırmak ve Kur'an kurslarındaki hizmetleri vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla her yıl kız ve erkek öğrenciler arasında hafızlık yarışmaları yapılmakta olduğunu belirtti. Müftü Demir, bu yarışmalara katılacak öğrenciler, bölgelerde yapılan hafızlık sınavlarından hafızlık komisyonu tarafından uygun görülen öğrencilerden bölge birincisi olarak seçildiğini ve bu öğrenciler de tekrar Başkanlıkta kurulan ayrı bir komisyon tarafından ön elemeye tabi tutularak, Hafızlık Yarışması Türkiye Finaline katılan öğrenciler olduğunu söyledi.

Müftü Abdullah Demir Türkiye genelinde Kahramanmaraş’ın başarısının önemli olduğunu altını çizdi. Hafızlığın sabır ve çok çalışmakla kazanıldığı vurgulayan Müftü Demir; “ Acemli Kuran kursumuz birçok kez başarı elde etmiştir. En son olarak Rizede yapılan Türkiye hafızlık finalinde üçüncülüğü yine bu kursumuzun öğrencisi Furkan Kaplanduran’la kazanılmıştır. Burada başta öğreticilerimizi öğrencimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.”

Acemli Camii Kuran Kursunda hafızlık yapan öğrenciler üzerinde itina ile duran onları titizlikle takip eden Kurs Yöneticisi Selahattin AKKURT ve Türkiye üçüncüsü hafızımın hocası Harun Kandemir’in başarılı çalıştırmasıyla Türkiye finalinde Kahramanmaraş’ın rüzgârını estirdi. 

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN  

Editör: Haber Merkezi