Başkan Abdulhamit Yeniceli, gönderdiği yazılı basın açıklamasında; “3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yapılan etkinliklerde, Kahramanmaraş Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak, bu güne kadar bütün imkansızlıklarımıza rağmen 3 büyük  programla ve farklı zamanlarda ise  ferdi olarak yaklaşık  220 kişiye Tekerlekli Sandalye ve 11 adet de Akülü Sandalye dağıtmış olmamız, “Yeni Yaşam”  adıyla 3. sayısını çıkarttığımız dergimizle ilimiz engellilerinin ihtiyaç ve   sorunlarını ilgili Bakanlık ve yetkililere duyurup çözüm arayışına girmemiz görmezlikten gelinerek alenen ayrımcılık yapılmış ve derneğimiz açıkça  dışlanmıştır. Bu yılın 3  Aralık Dünya  Engelliler gününde dışlanmamız bizleri son derece üzmüş olup, bizim yerimize   engelliler üzerinden RANT elde ederek kendi reklamını yapmaya çalışan ve daha dün bize engelliler ile ilgili hiç bir şey bilmediğini söyleyen, yeni bir engelli derneği kurup PARA TOPLAYACAĞIZ deme cesareti bulan kişilerin öne çıkartılması üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır” dedi.

DERNEĞİMİZİN BİR BİNASI BİLE YOK!

Halen derneğe ait bir hizmet binası bulunmadığına da dikkat çeken; Ortopedik Engelliler Derneğine, Bedensel Engelliler Derneğine, Şehit Ailelerine yer tahsis eden Kahramanmaraş Belediyesinin  yetkililerinin,  engelliler alanındaki faaliyetlerinden yakinen bilgi sahibi olmalarına  rağmen, defalarca dile getirmelerine rağmen, derneğe yer verilmesi taleplerinin duymazdan gelinmesi, bu konuda yapılan bir başka ayrımcılık olduğunu iğleri süren Başkan Yeniceli; “Dernek olarak bizim maksadımız anlaşmazlık ve huzursuzluk çıkartmak değil, ilimizdeki  engelli sivil toplum kuruluşları arasında resmi kurumların ahbap-çavuş ilişkisinden kaynaklanan ayrımcı uygulamalar nedeniyle meydana gelen haksızlıkları dile getirerek bunların ortadan kaldırılmasını istemektir.

Biz esasen ne Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatih Mehmet  ERKOÇ’un, ne de OnikiŞubat belediye başkanımız Sn. Hanifi MAHÇİÇEK’in bu haksız ve ayrımcı uygulamalara müsaade etmeyeceklerine  inanıyoruz. Ancak,  öyle zannediyoruz ki, dışlanmamıza sebep olan  ve ayrımcılığa yol açan durumlar,  engellilere ilişkin birimlerde görevli diğer kişilerin yanlış ve eksik bilgilendirmelerinden dolayı meydana gelmiştir.” diye konuştu.

HAKSIZ VE AYRIMCI UYGULAMA

Yeniceli, açıklamasının son bölümünde ise, şunları söyledi; “Yaptığımız bu açıklamalardan sonra, sayın Başkanlarımız ile diğer görevli ve yetkililerin,  bu yılın 3 Aralık dünya engelliler gününde derneğimizin uğramış olduğu haksız ve ayrımcı uygulamaların tekrarını önlemek üzere gerekli duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyor, engelliler için engelsiz bir Kahramanmaraş’ın inşası için el ele olup güç birliği yapacağımız her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi