Kahramanmaraş Sessizler Eğitim Kültür Ve Spor Kulübü Derneğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını Sessizler Derneği Eğitim bölümü Başkan'ı Abdurrahman Akbaba yaptı. Akbaba;  "Biz yönetime gelince üyelerimize her konuda bilgi vermek onları bilgilendirmek Amacıyla her hafta alanında uzman konuşmacı davet ediyoruz, geçen hafta İlimiz Afet acil durum il müdürlüğü tarafından deprem, yangın ve diğer afetlerle ilgili olarak uzmanlarımız tarafından uygulamalı bilgilendirme yapıldı. Bugün ise ilimizin saygın din adamlarından aynı Zaman'da Din görevlileri ve gönüllüleri derneği Başkan'ı Şevket Bozdoğan Hoca Efendi konuşmacı olarak katıldı kendilerine üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz" Dedi.                                



Kahramanmaraş Din Görevlileri ve Din gönüllüleri derneği Başkan'ı ve Kirişçi Camii imam hatibi Şevket Bozdoğan Hoca efendi’nin konuşmacı olarak katıldığı sohbete ilgi yoğun oldu. Başkan Bozdoğan konuşmasında Peygamberimizin ifadesiyle rahmet ayında bulunduklarını söyledi. Din Gönüllüleri ve görevlileri derneği başkanı Şevket Bozdoğan konuşmasında bu gecenin Berat gecesi ve mübarek gece olduğunun altını çizdi şöyle dedi; “Cenab-ı Allah biz aciz kullarının gaflete ve günaha düşeceğini bildiği için bizlere bu mübarek gecelerle bizlere büyük lütuflar ihsan eylemiştir. Bunlardan bir tanesi Berat gecesidir. Feyiz ve bereketin bol olduğu, duaların kabul edildiği, tövbelerin kabul edildiği kurtuluşa ereceğimiz bir gecedir. Sözlerime başlarken bu aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kul olarak Rabbimize gönülden kalpten, samimiyetle boynu bükük yönelmeliyiz.  Yeter ki bu gecenin idrakinde olalım.  Sizler işaret diliyle bir araya geliyor bu halinizle şükrediyorsunuz. Peygamberimizi şöyle buyuroyor; “Bir kardeşine tebessüm etmen sadakadır.” Hz Peygamber merhamet ve tevazu gösterirdi. Ne mutlu bize ki ümmetine çok düşkün çok se3ven bir Peygamberin Ümmetiyiz.”                    

Konuşma sonrasında İşitme Engelliler Derneği üyelerinin sorduğu dini sorular konuşmacı Şevket Bozdoğan tarafından cevaplandırıldı.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi