Serintepe Mahallesi muhtarlığını ikinci dönem yapmakta olan Ramazan Gürbak, geçen dönem 11 evin kamulaştırılarak yıkılmasının ardından meydana çıkan 2 dönüme yakın alanda yaptırılan sosyal tesisin açılışının ise geçen günlerde kente gelen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde gerçekleştirildiğini söyledi.

Bina bünyesindeki muhtarlık bölümü ile daha nezih bir ortamda vatandaşlara hizmet etme imkânı bulacaklarını söyleyen Muhtar Ramazan Gürbak; şunları kaydetti: “Mahallemiz eski yerleşim birimlerinden olmasına rağmen böyle bir sosyal tesisin eksikliği uzun zamandır hissediliyordu. Bunu giderebilmek için geçen dönemde sürdürdüğümüz yoğun girişim ve gayretler sonunda evlerin kamulaştırılması ve yıkımının ardından sosyal tesisin ihalesi yapıldı. İnşaat çalışmaları ise 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra başladı. Sağ olsun mahalle sakinlerimiz de yeniden bize muhtarlık görevi verdi. Geçen dönem başlatılan bu hayırlı girişime Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ta destek verdi.




Başkanımızın yakın ilgi ve talimatı ile yaklaşık 4 aylık bir çalışma ile inşaat tamamlandı. Fen İşleri Daire Başkanımız Harun Buz’un da yakından ilgilenerek takip etmesi ile tamamlanan bina bünyesinde erkek ve bayan taziye evi, kütüphane ve muhtarlık bölümleri yer alıyor. Bu arada bina bahçesinde ise çocuklarımız için oyun alanları yapıldı, kamelyalar hizmete sunuldu. Mahallede bir oyun alanına kavuşan çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk ile gözlerindeki sevinç gerçekten görülmeye ve her şeye değer. Sonuçta ortaya güzel bir eser çıktı. Sosyal tesisin Serintepe Mahallemize kazandırılmasında baştan bu yana emek ve destekleri bulunan eski Başkanımız Mustafa Poyraz’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, Fen İşleri Daire Başkanımız Harun Buz’a, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanımız Saim Ata’ya, Mezarlıklar Şube Müdürümüz Emir İsmail Demir’e, belediye çalışanlarımıza ve konuyu yakından takip eden değerli basın mensuplarımız ile bize destek veren tüm mahalle sakinlerimize en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz.”


Serintepe Mahallesi muhtarı Ramazan Gürbak, 13 Kasım perşembe günü öğleyin Sosyal Tesis yanında yapacakları aşureye tüm herkesi davet ettiğini de sözlerine ekledi.



Editör: Haber Merkezi