Onikişubat Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan, 2007 yılında şehit düşen Jandarma Er Hüseyin Varol’un ismini verdiği Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış için alana gelen misafirlerin kontrol noktalarında ateş ölçümleri yapılarak maske ve mesafe kuralına riayet edilerek alana giriş yapmaları sağlandı.

Açılışa Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekilileri Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü Muhammet Abdullah Özer, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, Şehit Hüseyin Varol’un ailesi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açılış konuşmasında; “2014 yılında seçimlere katılmış, tüzel kişiliğini kazanmış, o günden bugüne kadar Onikişubat’lı kardeşlerimiz için imar ve iskân hizmetleri yapmış bir belediye olarak 6 yıllık görev süremizde gerçekten dikkate değer çalışmalar başarmışız. Bunlardan birkaçını sıralayacak olursak; 8,6 milyon m² kilit parke, 467 bin ton asfalt, 312 park, 7 havuz, 7 yurduyla beraber okul, 60 köyümüzü Bilgi ve Kültür Evi yapmışız.

Eğitimle ilgili yaptıklarımız ise dikkate değer çalışmalar. Her sene 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde sadece Onikişubat’ta değil, Kahramanmaraş’ın bütün okullarında dağıtmışız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bu projede okuma sınavları yaptık. Geçen yıl 72 bin öğrencimiz sınavlarımıza katıldı ve başarılı olanlara hediyeler takdim ettik, okumaya teşvik etmek için. Bunun yanında her sene, bu sene de başlayacağız 2 bin-2 bin 5 yüz öğrencimize üniversite hazırlık kursları düzenledik. Bunlar son derece örnek projeler.

Bugün açılışını yapacağımız tesise şehidimizin adını vermek için babası Namık kardeşimize sorduk. Eviniz de buraya yakın, oğlunuzun ismini versek sürekli görmek sizi üzer mi diye. Namık kardeşimiz memnuniyet duyacağını belirtti ve tesisimize şehidimizin adını verdik.

Tesisimiz, 2.319 m² kapalı alana sahip, sadece yüzme havuzu değil, içinde birçok ekipmanın bulunduğu fitness salonumuzun da mevcut olduğu şehidimizin adına yakışır bir tesis” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise; “Bugün şehidimizin ismini taşıyan bu sosyal tesisin, yüzme havuzunun açılışının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Her bir ilçemize mutlaka sosyal alan yapıyoruz. Millet Konağı konseptiyle, içerisinde birden fazla fonksiyonu olan, yeşil alanı olan sosyal tesisleri ilçemize kazandırıyoruz. Andırın, Göksun, Çağlayancerit ve Elbistan’da devam ediyor Millet Konağı çalışmalarımız. Şehrimize değer katacak, turizmimizi canlandıracak projelere önem veriyoruz.

Mekân ve tesisi insanımızla buluşturmadığımız zaman eksik kalıyor. Bugün burada Onikişubat Belediyesi’nin tesisinin önemli bir ihtiyacı göreceğine yürekten inanıyorum. Çünkü gençlerimize bu mekânları çoğaltmamız gerekiyor.

Birçok projemiz, eylemimiz ve çalışmamız var. Onikişubat Belediyesi sınırlarında olan Menzelet Barajı’nda cam terasın da içinde olduğu, yeşil alanıyla birlikte güzel bir tesisi şehrimize kazandıracağız.

Şehidimizin adını taşıyan bu sosyal tesisi şehrimize kazandıran Onikişubat Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sözlerime şehidimizi anarak başlamak istiyorum. Cenab-ı Mevla gani gani rahmet eylesin. Ailesine ve kalanlarına sabır versin. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla andığımızı, haklarının ödenemeyeceğini belirtmek istiyorum. Çünkü bugün burada böyle bir tesisi açabiliyorsak, benim ülkem, benim bayrağım diye yaşayabiliyorsak, gurur duyuyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Dünyada bu kadar ağır bedeller ödeyerek vatana bayrağa sahip olan başka millet olmadığını da gençlerimizin dikkatine sunmak istiyorum. Toprağımız muazzezdir, insanımız mübarektir, bayrağımız kutsaldır, toprağımız şehit kanlarıyla sulanmıştır ve toprak değildir vatandır. Böyle bir emanetin üzerinde oturduğumuzun altını çizerek belirtmek istiyorum.

Viran bir halde savaştan çıkmış bir imparatorluktan devraldığımız topraklarımızda, bizden önce 70-80 seneki yönetimde elbette herkes emek etmiştir. 20 yıllık AK Parti iktidarında güzel işler başardık ve şehrimize, ülkemize birçok eser kazandırdık. Belediye Başkanlarıma, AK kadroma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün kırsal mahallelerde gerektiğinde taziye evi, gerektiğinde kültür evi ve etüt merkezi olarak hizmet veren Bilgi ve Kültür Evlerimiz mevcut. 2014 yılında Büyükşehir statüsünü kazandıktan sonra, köy yollarımız çamurdan kurtarılarak asfaltlama yapıldı. Tüm bunları ekip olarak yaptık.

Nerelerden nerelere geldik. Gençlerimizin çocuklarımızın bu imkânlara kavuşması bizleri gururlandırıyor.

Pandemi döneminde de Belediye başkanlarım, AK Kadrolarım, Milletvekillerim çalışıyor, hizmete devam ediyor.

Bu güzel tesisin şehrimize kazandırılmasında Belediye Başkanım Hanefi Mahçiçek’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesinin kesilmesiyle tesisin açılışı gerçekleştirildi.  Protokolün ve davetlilerin tesisi gezmelerinin ardından, misafirlerin hayırlı olsun dilekleri ve Başkan Mahçiçek’e teşekkürleriyle program sonlandı.

Onikişubat Belediyesi’nin açılışı yapılan tesisle birlikte biri yarı olimpik olmak üzere 6 yüzme havuzu bulunuyor. İlçede spor yapmak ve nezih bir ortamda vakit geçirmek için birçok alanı mevcut. Her yaştan kesime hitap eden bisikletleri ile ülkemizde tek ve en uzun parkura sahip Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, ilçe merkezinde 7 adet, kırsalda 60  Bilgi ve Kültür Evi, üniversite hazırlık kursu olarak kullanılan biri sosyal etkinlik merkezi olmak üzere 2 kurs merkezi, emekliler için Millet Kıraathanesi gibi tesisleri ile halkına hizmet veriyor.

Editör: Haber Merkezi