KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'ye, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Avasım Okçuluk Derneği Başkanı Metin İyik hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları eşlik etti.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; “Sayın Rektörümüz, Sayın Kaymakamımız ve Belediyemiz işbirliği ile iş adamlarımızın da katkısıyla burada güzel bir kompleksi yapılıyor. Daha önce Meslek Yüksekokulu inşaatımız başlamıştı. Eylül ayındaki yeni eğitim- öğretim yılında eğitimlerine başlayacak. İkinci kısımda ise İslami İlimler programı bunu da bir yıllık süreç içerisinde bitireceğiz. Her alanda, her konuda Türkoğlu İlçemize destek olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörümüze de çok teşekkür ediyoruz, Belediyemiz ve ilçe halkımız adına. Çünkü ilçemizde eğitim konusunda eksiklikleri vardı. İmam Hatip Lisesi büyük bir kapasitede öğrenciler burada yetişiyor. İslami Bİlimler Programıyla da inşallah lisans alanında da öğrencilerimiz burada yüzde yüz Arapçayı görecekler. Bu da Türkiye de üç yerde bulunmakta bize bu katkıyı sağlayan rektörümüzün iyiliğini ilçemiz adına unutmayacağız. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Kaymakam Serdar Kartal; “Bu gün burada İslami İlimler programımızın temeline beton döküyoruz. İnşallah en kısa zamanda yükselecek. Sayın rektörümüz sağ olsun buraya gelerek inşaatı yerinde denetlediler. Burada ben en başta sayın rektörümüze teşekkür etmek istiyorum. Bu hizmetlerin yapılmasıyla ilgili, hem yüksekokulumuzun tamamlanmasıyla ilgili, hem de bu fakültemize bağlı beş yıllık programımızın yapılmasıyla ilgili, Eğer sayın rektörümüz bizleri cesaretlendirmemiş olsaydı, sayın rektörümüz bizlerin arkasında olmasaydı, gerçekten canla başla bizimle mücadeleyi vermemiş olsaydı, bu gün bu imarların ne temeli nede kaba inşaatını tamamlamış olurduk. En kısa zamanda bizde onu yüzünü kara çıkarmayacağız inşallah bu fedakârlığı, bu desteği boşa çıkarmayacağız. Bu işi hayırsever iş adamlarımızla, Avasım derneğimizle beraber, imam hatip derneğimizle beraber en kısa süre de tamamlayacağız. Burada çocuklarımızın okuduğunu ve geleceğe güzel bir şekilde hazırlandığın göreceğiz. Eğitim bir memleketin en büyük sorunu, en büyük sıkıntısıdır. Sıkıntısı da olması gerekir. Bizim de bu işler için bu kadar efor sarf etmemizin sebebi bizim sadece görevimiz olduğu için değildir. Eğitime yapılan yardım devletin geleceğine, milletin geleceğine yapılmış yardımdır. Bundan sonrada hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz. Bu iş sadece devlet tarafından yahut da Üniversite tarafından belediye tarafından veyahut da birkaç hayırsever kişinin omuzlarına yüklenecek basit bir iş değil, bu işte herkesin karınca kararınca katkısının olması gerekir ve herkesin bir ucundan bu işi tutması gerekir. Hepsinin katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci konuşmasında; “Sayın Kaymakamım söylediği gibi eğitim bir toplumun geleceğidir. Türkoğlu ilçesi olarak gerek kaymakamlık gerekse belediye başkanımız Osman Okumuş ve Avasım Okçuluk Derneği, İmam Hatip Derneğinin cesareti olmasaydı. Bize bu cesareti vermemiş olsaydı. Bu gün burada bu temeli atmış olamazdık. Zaman zaman düşünmedim değil yani baştan keşke bunları bilmiş olsaydık da üniversiteyi buraya taşımış olsaydık. Buradaki azmi isteği, hevesi görünce etkilendik ve bizden ne istendiyse de bizde elimizden geleni yaptık. Çok şükür kısmetli bir bölge Türkoğlu, iki yıllık okulumuza bu arada işletme bölümüne şartları tam olarak sağlayamasak da, sağlama sözü verdi öğrenci de aldı. İnşallah bundan sonraki yıllarda burada öğrenci sayısını gerek iki yıllık Meslek Yüksek Okulunda, gerekse Diyanet Fakültesi İslami Bilimler Bölümüne artıracağız. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin yüzde yüz Arapça eğitim yapacak, İslami bilimler programının binasının bugün burada temelini atıyoruz, Mutluyuz, inşallah hoca eksiğimizi de en kısa zamanda tamamlayarak da hali hazırda almış olduğumuz öğrenci kontenjanına ilerde daha fazlasını ekleyerek burada eğitim öğretime en kısa zamanda burada başlayacağız. Türkoğlu halkının yöneticilerinin gayretiyle oluyor. Bizde onların teşvikiyle elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkoğlu’muza, halkımıza ilçemize hayırlı olsun.” Dedi.  

İmam Hatip Dernek Başkanı Ali Gök Konuşmasında; “Öncelikle Rektörümüze, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza hoş geldiniz diyerek teşekkür ediyorum. Gerçekten ilçemiz için bu faaliyet çok önemli idi. Olması gereken bir şeydi. Çünkü Türkoğlu artık bir ilçe olmaktan ziyade merkez ilçe konumuna gelmiş bir yer ve önümüzdeki süreçteki beklenen artan nüfusu ile birlikte bir takım yapıların şimdiden başlaması gerekiyordu. Bu da tabi İslami manada bir fakültenin oluşu Türkoğlu açısından çok önem arz ediyor. İnşallah burada Sayın Kaymakamımızın, Belediyenin, Rektörlüğümüzün, bizlerde sivil toplum ayağı olarak inşallah bu çalışmalar başarıyla devam edecek. İnşallah bu fakültelerin devamını bekliyorum.”

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci incelemelerin ardından ilçede yapılan Kahramanmaraş'ın İkinci Büyük Camii olan Türkoğlu Fatih Sultan Mehmethan Camini sonrasında ise diğer çalışmaları gezerek Belediye Başkanı Osman Okumuş'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi