Prof. Dr. Sınav, hayatlarını yönlendirmede büyük etkisi olacak LYS’nin öğrencilerde yoğun bir stres yarattığına dikkati çekerek, sınav sırasında bu olumsuzluğun kendilerini etkilemesine izin vermemelerini, sınava yoğunlaşmalarını istedi.

Sınav stresinin insanoğlunun doğasında olduğunu anımsatan Prof. Dr. Sınav, “Yeter ki bu stres, sizde olumsuz duyguların oluşmasına sebep olup, konsantrasyonunuzu bozmasın. Sınav kadar, sınav sonrası için de olumlu düşünüp, seçeceğiniz mesleğe yoğunlaşın. Sınav sonrası için bir hayaliniz olsun ve bu hayali gerçekleştirmeye konsantre olun” çağrısını yaptı.

Seçecekleri meslekle ilgili de öğrencilere hatırlatmalarda bulunan Prof. Dr. Sınav, “Yaşamınızın bundan sonrasını belirlemede, önemli aşamalardan biri olan LYS her şeyin sonu değil. Sınavda elbette herkes elinden geleni yapacak. Ancak asıl önemli olan sonrasındaki meslek belirleme seçimi” diye konuştu.

“Elbette gerek aileleriniz, gerek öğretmenleriniz, gerekse çevreniz baskı unsuru olabilir. Ancak bu noktada yapmanız gereken en akıllıca şey, kendinizi doğru tanımak ve hayatınızın bundan sonrasını nasıl geçireceğinize karar vermek” diyen Prof. Dr. Sınav, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yapacağınız hangi işin sizi mutlu edeceğine, hangi meslekte başarılı olacağınıza, sizi sevenlerin önerilerini de alsanız, ancak siz karar verebilirsiniz. SANKO Üniversitesi’nin kapıları, sınav ve tercih döneminde tüm öğrencilere açıktır. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz. Umarız hepiniz hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.”

SANKO ÜNİVERSİTESİ
2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp ve Hemşirelik alanlarında yüksek lisans düzeyinde eğitim veriliyor.

Editör: Haber Merkezi