Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının 62 zanlı hakkında yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve Adana'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz ile eski KALİDA Başkanı Gemci, KALİDA Genel Sekreteri Mahir K, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) eski üyesi Haluk A, eski Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) başkanları Emin P. ve Alaaddin A, Afşin Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nazım S, Özel Kahramankent Genel Müdürü Murat T'nin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binasında sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ile bazı iş adamlarının evinde bulunamadığı öğrenildi.

İş adamlarının "örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek, örgüt içinde hiyerarşik yapıya dahil olmakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, suç geliri elde etmek, terör örgütüne finansman sağlamak, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık, belgede sahtecilik, iftira, tehdit ve vergi kaçakçılığı" suçlarından gözaltına alındığı kaydedildi.

Operasyon kapsamında Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde 13 okul ve 12 dershanedeki bilgisayarlara el konuldu. İncelemede, bilgisayarların suç delillerini yok etmek amacıyla birçok kez formatlandığı belirlendi.

Editör: Haber Merkezi