Kahramanmaraş 12 Şubat ilçesi Önsen Mahallesi Ziyaret camiinde Muharrem ayı dolayısıyla Cami bahçesinde cemaate aşure İkram edildi.

Önsen Mahallesi Ziyaret Camiinde ve bölgesinde ilk defa gerçekleştirilen aşure, Cami İmam hatibi Veli Dinçaslan ve Kuran Kursu Hocası Fatma Akgemcinin önderliğinde düzenlendi.

Ziyaret Cami İmam hatibi Veli Dinçaslan Aşure ve kerbela olayıyla ilgili yaklaşık bir saat konuşma yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı programda konuşan imam hatip Dinçaslan; “Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü Teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu. Bizler de aşure hürmetine günahlarımızdan kurtulmak ümidiyle dua ediyoruz” dedi. İmam hatip Veli Dinçarslan konuşmasının sonunda kerbala olayına da değindi ve yeni kerbala olaylarının olmaması için buradan ders çıkartılmasını istedi.


Ziyaret Cami tarihinde ilk defa böyle bir hizmetin yapılması cemaat tarafından takdirle karşılandı. Köy halkının aşure programına yoğun bir şekilde iştirak etmesi ise dikkat çekti.

Programa, Çevre okul öğretmenleri, Kuran Kursu hocaları ile bölge imamları da katıldı.

Haber: Ahmet Güneçıkan

 


Editör: Haber Merkezi