Onikişubat Belediyesi, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla, Kahramanmaraş’taki en büyük iftar organizasyonuna imza attı. Batıpark Stadında, yaklaşık on bin kişiyi aynı sofrada buluşturan Onikişubat Belediyesi, yine bir ilki gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Onikişubat Belediyesi minik mehteran topluluğunun verdiği konserle başlayan iftar organizasyonunda konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun” dedi. 



Babalar Günü dolayısıyla kendisine jest yapan ve çiçek takdim eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür eden Kaynak, “Bugün babalar günü. Başkanımız, hepinizin adına bir buket takdim etti. Şunu ifade edeyim ki biz tüm babaların, annelerin, milletimizin bütün fertlerinin sağlıklı ve uzun ömürler yaşamasını istiyoruz. Ben de bütün kardeşlerimin babalar gününü tebrik ediyorum. Aziz hemşehrilerim Ramazan-ı Şerif’in artık ortasına geldik. Allaha hamd olsun. Allah bizleri hep birlikte Kadir Gecesine ve bayrama da kavuştursun” diye konuştu.



Konuşmasında terörle mücadeleye de dikkat çeken Kaynak, Türkiye’nin bu mücadeleyi Ramazan’da da kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Kaynak, şöyle devam etti:

“Allah bu coğrafyada güven adası, istikrar adası, huzur adası olan Türkiye’yi ve milletimizi inşallah ilelebet muhafaza etsin. Bizlere de bu millete ve ümmete daha fazla hizmet etmeyi nasip etsin. Bakın iftara çok az bir süre kaldı. Şunu ifade edeyim. Biz burada huzur içerisinde iftarımızı ikrar ederken Türkiye’mizin bir çok yerinde güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz, polisimiz, korucumuz bizim huzur ve güvenliğimiz için görev yapıyorlar. Geçen yıl Temmuz ayında başlattığımız terörle mücadele bu süreçte de devam ediyor. Terörle ilgili başbakanımızın da ifade ettiği gibi son terörist defedilinceye kadar, son silahlar gömülünceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”



“TERÖR BUMERANG GİBİDİR”
Teröre destek veren ülkelere de mesaj gönderen Kaynak, “Bir mesajımızda teröre teröristlere destek veren bizim sözde dostlarımıza. Onlarında şunu bilmesi lazım.. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu milletin bekası için, bu milletin bayrağının sarsılmadan yerinde dalgalanması için asla terörle ilgili geri adım atmayacağız. Şunu unutmasınlar, terör bumerang gibidir, yarın kendisini destekleyenleri de vurur. Bu sebeple bu coğrafyada huzuru, sükunu, dirliği ve barışı isteyenler Türkiye’ye, Türkiye’nin liderine bir bakmalılar ve onunla hareket etmeliler. Kimi PYD ile kimi bir başka örgütle ittifak içerisinde olarak ne Ortadoğu’nun meselesini çözebilirler, ne bölgeye barışı getirebilirler. O sebeple diyorum ki bizim dostlarımız da müttefiklerimiz de artık Avrupa’nın çeşitli devletlerinde terör örgütlerinin büro açmalarına, bayrak asmalarına çadır kurmalarına müsaade etmemeliler. Çünkü bunlar bizim terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan geri adım attırmayacaktır” ifadelerini kullandı.



“CUMHURBAŞKANIMIZ MARAŞ’I ÇOK ÖZLEMİŞ”
Başbakan Yardımcısı Kaynak, sözlerinin sonunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını vatandaşlara iletti. Kaynak, “Son olarak şunu ifade edeyim ki dün Cumhurbaşkanlarımız, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile iftar yaptık. Her iki Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımız Binali Yıldırımın bütün Maraş’a gerçekten sevgilerini ve selamlarını ilettiler, bende sizlere ulaştırıyorum. Lütfen kabul buyurun. Burada Belediye Başkanlarımıza, İl Başkanımıza ve teşkilatımıza şunu söyleyeyim, Cumhurbaşkanımız gerçekten Maraş’ı çok özlemiş. İnşallah ilk fırsatta onu da Maraş’ta misafir edelim. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.



“RAMAZAN’IN RAHMETİNİ VE BEREKETİNİ PAYLAŞIYORUZ”
İftar programında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, iftar sofralarında Ramazan’ın rahmeti ve bereketini paylaşmaya devam ettiklerini söyledi. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ımızın güzel insanları hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Böyle bir Ramazan akşamında bu mübarek Ramazan’ın rahmetini ve bereketini paylaşmak üzere Sayın Başbakan Yardımcımız ve milletvekillerimizle beraberiz. Umarız ve dua ederiz ki önümüzdeki yıllarda da cenabı hak sizlere ve bizlere ömür verir, bu kabil ortamlarda Ramazan’ın rahmetini ve bereketini paylaşma imkanı buluruz. İnşallah önümüzde ki yıllarda da inşallah dediğim gibi beraber olacağız. Şunu da ifade etmeliyim ki burada sadece belediyemizin emeği yok. Sizlerin de büyük emeği var. Ayrıca bu geceki iftarımızın ikram sahibi Ticaret ve Sanayi Odamız. Biz onlara da sizler ve belediyemiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Hepinize saygılar sunuyorum.”



Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, Uğur Dilipak, işadamları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, hep birlikte iftar yapılarak, dualar edildi. 

Editör: Haber Merkezi