Onikişubat Belediyesi, barış, kardeşlik ve hoşgörü ayı Ramazan’da, yine vatandaşlarını aynı iftar sofrasında buluşturacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Ramazan etkinliklerinde 12 farklı mahallede 40 bin vatandaşa iftar yemeği verilecek. 
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu yıl da Ramazan’ın manevi atmosferi içerisinde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini söyledi. Bu yıl iftar programlarına emniyet ve jandarmayı da dahil ettiklerini kaydeden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“İftar programlarımız hazır. Ama bu sene farklı yerlerde de iftar yapacağız. Mesela, jandarmanın içerisinde askerlerimizle ve emniyet mensuplarımızla da iftar yapacağız. Onlarında gerçekten bu memlekete büyük hizmetleri var. Kanlarını, canlarını bu ülke uğruna feda ediyorlar. Dolasıyla bu ramazan onları da unutmamız mümkün değildi. İnşallah onlarla ve 12 noktada Onikişubatımızın çok kıymetli sakinleriyle, aynı sofrada buluşup, ekmeğimizi paylaşacağız.” 



HER GÜN 5 MAHALLE AYNI İFTAR SOFRASINDA BULUŞACAK
Ramazan iftarlarının ilk gününde Onikişubat Belediyesi personeli aile iftarında bir araya gelecek. Vatandaşlara yönelik iftar programları ise 11 Haziran’da Piri Reis Ortaokulu ile başlayacak. 12 Haziran’da Batıpark Futbol Sahası, 13 Haziran’da Kılavuzlu Parkı, 14 Haziran’da Özel İdare İmam Hatip Ortaokulu, 15 Haziran’da Gülizar Şamil Aktaş Lisesi, 16 Haziran’da Abdülhamid Han Camisi Şadırvanı, 17 Haziran’da  Necip Fazıl İlkokulu, 18 Haziran’da Ayser Çalık Ortaokulu, 19 Haziran’da Yörükselim Devlet Hastanesi Bahçesinde düzenlenecek iftar programlarında her gün ortalama 5 mahallenin vatandaşları iftar programlarında bir araya getirilecek. 

Onikişubat Belediyesi bu yıl güvenlik güçlerimiz için de iftar verecek. 20 Haziran’da Emniyet ve 21 Haziran’da da Jandarma personelleri için iftar programı düzenlenecek. Öte yandan Abdülhamidhan Camisinde Bayram Sabahı verilecek kahvaltı ile vatandaş kaynaşması sağlanacak.

20 BİN AİLEYE YARDIM PAKETİ
Onikişubat Belediyesi bu yıl da Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarının yanında olmaya devam edecek. Merkezde bulunan mahallelerin yanı sıra köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri de dahil olmak üzere tam 20 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım paketi ulaştırılacak. Yardım paketleri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı taramalarla belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, akşam saatlerinde ulaştırılacak.

Editör: Haber Merkezi