Onikişubat Belediyesi’nin hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor. Deneyimli Başkan Hanefi Mahçiçek koordinesindeki Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinin tüm noktalarında kilit parke, bordür ve kaldırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kurulumundan bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen şu ana kadar sadece ilçe merkezindeki 11 mahallede 111 bin 200 metrekare kilit parke döşemesi işlemi gerçekleştirildi. Ortalama her mahallede gerçekleştirilen 10 bin metrekarelik bu çalışma rekor sayılırken, başta muhtarlar olmak üzere tüm mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

Başkan Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kış mevsimi boyunca vatandaşların temiz yollar ve kaldırımlarda ulaşım hizmetlerini en iyi şekilde almalarını amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Şu ana kadar Onikişubat Belediyesi olarak 1.500 000 metrekarelik kilit parke ve bordür ihalesi yaptık. Bu doğrultuda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar sadece ilçe merkezimizde döşenen kilit parke ve bordür miktarı 111 bin 200 metrekareye ulaşmış. En az bu kadarlık kilit parkelerin de ilçemize bağlanan mahalle statüsündeki yerlere döşendiğini de hesapladığımızda Onikişubat Belediyesi’nin tarihi hizmetlere imza attığını söyleyebiliriz. Tabi ekiplerimizin bu kadar hızlı çalışması karşısında zaman zaman parke bulmakta zorluk yaşanıyor. Ancak tüm bunlara rağmen hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz.”


Şu ana kadar sadece ilçe merkezindeki mahallelerde döşenen kilit parke ve bordür miktarı ise şöyle: Haydarbey 30bin metrekare, Şehit Abdullah Çavuş 9 bin 250 metrekare, Akif İnan 12 bin metrekare, Onikişubat 5 bin 900 metrekare, Binevler 2 bin 300 metrekare, Cumhuriyet 3 bin 700 metrekare, Yunus Emre 2 bin 240 metrekare, Şazibey 3 bin 230 metrekare, Hürriyet 11 bin 880 metrekare, Saçaklı Zade 13 bin 500 metrekare, Tavşan Tepe 17bin 200 metrekare.

Editör: Haber Merkezi