Onikişubat Belediyesi sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Onikişubat Belediye Meclisi Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Komisyonu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Onikişubat’ta eğitim veren devlet ve özel okullar ile rehabilitasyon merkezleri arasında “Kardeş Okul” projesi başlatıldı.

Proje dolayısıyla bugün Cahit Zarifoğlu İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Onikişubat Belediye Başkan Vekili Dr. Ali Ünsal, engellilere yönelik hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini söyledi. “Engelliye saygı insanlığa saygının temelidir” diyen Ünsal, şöyle konuştu:



“Belediye olarak bugüne kadar engellilerimiz için çok özel projelere imza attık. Bugünde Belediye Meclisimiz bünyesindeki Fiziksel ve Zihinsel Engeliler Komisyonumuzun Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak başlattığı bir projede birlikteyiz. Gerçekten siz değerli öğrencilerimizle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Biz engelliye saygı, insanlığa saygının temelidir diye düşünüyoruz. Engelleri sevgiyle, birlik ve beraberlikle aşacağımıza inanıyoruz. Ben ayrıca sizlerle beraber olan, sizlere emek veren öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum.  Bu projenin başlamasında öncü olan Komisyon Başkanımız Muhammed Mustafa Doğru ve komisyon üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Biz Onikişubat Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanındayız. Hangi projede olursa olsun, hangi konuda olursa olsun her türlü fedakarlığa hazırız. İnşallah bu çalışmalar aralıksız sürecektir.”



Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’de başlatılan proje ile kardeş olan okulların, engelli öğrencilerin ve onların ailelerinin problemlerini aşmasında işbirliği içerisinde olacağını söyledi. Gökşen, “Bugün çözüme katkı sunmak için bir arada bulunmaktayız. Ben özellikle Onikişubat Belediye Başkanımıza, Komisyon Başkanımıza ve üyelerine, teşekkür ediyorum. Biz size acıma duygusu ile değil, sevgi ile bakıyoruz. Annelerinize, babalarınıza dua ediyoruz. Sizin gibi evlatlara baktıkları, onları korudukları için. Aynı şekilde dualarımız sizlerle beraberdir. Özellikle bu kurumda görev yapan öğretmen arkadaşlarım ve idareciler sizler de takdire şayan bir görev yapıyorsunuz. Kolay değil. Dolayısıyla sizleri de canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Engelli öğrencilerin de çeşitli gösteriler sunduğu programın son bölümünde, Fiziksel Engelliler Voleybol Akdeniz Bölge Şampiyonasında birinci olan 125. Yıl Engelliler Okulu voleybol takımına çeşitli hediyeler sunuldu. 

Editör: Haber Merkezi