Mesajında 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine vurgu yaparak bu yılki Cumhuriyet Bayramı’nın daha anlamlı ve daha coşkulu kutlanacağını belirten Başkan Okay; “Mazisi zaferlerle dolu ecdadımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı milli mücadele, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve zaferle sonuçlanmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde bu zafer halkın iradesine dayanan ve vatandaşların yönetime katılmasına imkân veren Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmıştır.

    Atatürk’ün, “Milletimizin karakterine ve adaletine en uygun idare” olarak tanımladığı Cumhuriyet’in ilanından sonra ülkemiz her alanda hızla ilerlemiş muasır medeniyetler seviyesine ulaşma konusunda ciddi mesafe almıştır.

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı halk iradesinin yönetime dâhil olduğu önemli bir gündür. Türk halkı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. Yılında 10 Ağustosta, tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçerek millet iradesini göstermiş ve Türkiye tarihinde milat olmuştur.

   Bugün de yaptığımız birçok çalışma ile ülkemizin demokrasisini daha ileri seviyelere ulaştırıyor, tüm vatandaşlarımız adil bir şekilde hizmet aldığı ve refah içerisinde yaşadığı bir ülkeyi hep birlikte inşa ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Dünyanın en güçlü 10 devletinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

    Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi