Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mobil Belediyecilik uygulamasıyla belediye ile ilgili haberlerden toplu ulaşım güzergâh ve duraklarına, online ödeme ve borç sorgulamadan, nöbetçi eczanelerden cenaze ilanlarına kadar çok sayıda yararlı bilgiyi cep telefonlarına taşıyor. Mobil Belediyecilik Uygulaması, IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda kullanılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraşlıların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve vatandaşlarıyla iletişim kanallarını çoğaltmak için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında giren akıllı telefonları kapsayan “Mobil Belediye Uygulaması”, internet üzerinden sunulmaya başlandı.

İlimizin Bug’ları:

Kahramanmaraşlıların teknolojik yenilikleri kullanarak belediye hizmetlerine rahat ve kolay bir şekilde uzaktan erişebilmelerini sağlamanın, çağın bir gerekliliği olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, mobil belediyeciliğin hizmet kalitesi açısından önemini vurguladı. Başkan Erkoç, mobil uygulamayla projeleri arasında yer alan ve vatandaşların gördükleri ya da karşılaştıkları olumsuzlukları fotoğraflayıp anında büyükşehir belediyesi ile paylaşabilecekleri “İlimizin Bug’ları” projesinin de Kahramanmaraşlıların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Büyükşehirle anında iletişim:

E-sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirilen uygulama ile vatandaşlar, kent yaşam alanlarındaki kırık bank, taşan rögar, bozulmuş yol ve kaldırım gibi olumsuzlukların fotoğraflarını çekerek elektronik ortamda hem web hem de mobil uygulama içerisindeki “çözüm masası” aracılığıyla sorunları Büyükşehir ile hızlı bir şekilde paylaşıyor.

Mobil Belediyenin Kullanımı:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kullanıcılarına büyük kolaylık sunan mobil uygulamasına, Android ve ios (apple) marketten “Kahramanmaraş Büyükşehir Mobil Uygulaması ” adıyla erişiliyor.

Uygulamaya ulaşabilmek ve indirmek için aşağıdaki linklerin tıklanması yeterli olacaktır.

Android için; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.poolsoft.kmarasbsbelediyesi

İos için; https://itunes.apple.com/us/app/kahramanmaras-buyuksehir-belediyesi/id941614229?l=tr&ls=1&mt=8

 

 

Editör: Haber Merkezi