Kahramanmaraş’ta yaşayan down sendromu çocukları ve aileleri, gaziler ve şehit ailelerinin bir araya geldiği iftar yemeğine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Down Sendromu Çocukları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeynep Nur Mahçiçek Yerhan, Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, Üniversite personeli ve yaklaşık 400 davetli katıldı.



Şehitleri rahmet ve minnetle anan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, down sendromu çocukları, gaziler ve şehit aileleriyle iftar yemeğinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversite olarak kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla kurumsal olarak sürekli olumlu ilişkiler içerisinde olduklarını vurgulayan Rektör Deveci, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızın göstergesi olan, dezavantajlı bireylerin sosyal yaşama katılımına imkân veren ve sosyal sorumluluk amacı taşıyan bütün faaliyetleri desteklediklerinin altını çizdi.



İftar sofralarını ziyaret eden Rektör Deveci, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti. Rektör Deveci, “Şahsım ve KSÜ olarak siz kahraman gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın bugün olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz.” şeklinde konuştu.

Down sendromlu çocuklarla tek tek ilgilenen Rektör Deveci, iftar programı sonunda dernek üyeleri ve aileleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.
Editör: Haber Merkezi