KSÜ Rektörlüğü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya VİP Salonu’nda gerçekleştirilen şehitleri anma etkinliğinin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Konuşmasına menfur terör saldırılarını lanetleyerek başlayan Rektör Deveci, şehit düşenlere Allah’tan rahmet diledi.

Şehit aileleri ve gazilere “Davetimize icabet ederek bizleri onurlandırdınız.” diye hitap eden Rektör Deveci, “Şahsım ve KSÜ olarak siz kahraman gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın bugün olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz.” şeklinde konuştu.



“Duanın gücüne kalbi duygularla inanan bir insanım, üniversitemiz ve ülkemiz için sizlerin dualarınızı bekliyoruz.” diyen Deveci, “Evlatlarını kınalayarak askere gönderen Türk anaları, ‘Başınız sağ olsun’ denildiğinde ‘Vatan sağ olsun’ diyen Türk babaları, vatan size minnettardır.” diyerek etkinliğe katılan şehit aileleri ve gazilere teşekkür etti.

Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman da kısa bir selamlama konuşması yaparak, şehitleri andı ve gazilere mutlu bir hayat temennisinde bulundu. “Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.” diyen Karaman, “Bize, yalnız olmadığımızı gösteren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye, Sayın Dekanımıza ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkanı Taki Tapancı da kısa bir konuşma yaparak dernek faaliyetlerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.



Etkinlikte şehit aileleri adına Şehit Alparslan Cerit’in babası Durdu Cerit ile Şehit Zekeriya Boyar’ın annesi Munise Boyar birer konuşma yaptı. Şehit ailelerinin konuşmaları, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Şehit annesi Boyar, “Aslan yürekli, yiğit ve kahraman evlatlar yetiştirdikten sonra devam edeceğiz. Torunlarımızı da torunlarımızın çocuklarını da aynı şekilde yetiştireceğiz. Bizi asla yıldıramazlar.” dedi.

Şehitleri anma etkinliğine katılan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher de kısa bir konuşma yaparak şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Etkinlikte KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Kahveci, “İslam’da Şahadet” konulu sunumunu gerçekleştirdi.



Yapılan konuşmaların ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Cemal Ergün, Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğlu ve Öğr. Gör. Arif Yücel, tasavvuf musikisi dinletisi gerçekleştirdiler.

Şehitlerimizi anma etkinliği, Öğr. Gör. Cemal Ergün’ün Kur’an tilaveti ve yaptığı dua ile son bulurken KSÜ Rektörü Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Kıllı ile Prof. Dr. İsmail Bakan ve İİBF Dekanı İbrahim Örnek tarafından Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkan ve üyelerine plaket ve hediye takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi