Halk oyunları; ebru, resim, fotoğraf sergileri; defileler, konserler, spor aktiviteleri gibi çok renkli bir programa sahip olan etkinliklerin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Konuşmasına son dönemlerde gerçekleşen terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimizi anarak başlayan Rektör Deveci, “Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bununla beraber, hem hayatın devamlılık gerektirmesi, hem de ülkemizin bir kargaşa atmosferinde bulunmasını isteyen kötü odakların emellerine alet olmamak için bu tür faaliyetlerin de belli ölçüler içinde devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Öğrencilere, etkinlikler boyunca ölçülü ve taşkınlıktan uzak durmaları tavsiyesinde bulunan Rektör Deveci, gençliğin, yenilenmenin mevsimi olan ilkbaharda, stres ortamından bir nebze de olsa öğrencileri uzaklaştırmak istediklerini ifade etti. Çeyrek asırlık geçmişi olan KSÜ’nün her alanda dikkate değer gelişmeler kaydettiğini belirten Rektör Deveci, bilimsel çalışmaların yanı sıra yer yer bu tür dinlenme molalarına da ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Rektör Deveci Azerbaycan Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ve protokol üyeleri ile birlikte Avşar Yerleşkesi Aslanlı Park’ta, “KSÜ Öğrencileri Resim ve Fotoğraf Sergisi” ile “KSÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğrenci Sergisi” açılış kurdelesini kesti. Misafir Rektör İsahanlı ile birlikte sergi alanını gezen Rektör Deveci, ebru standını ziyaret ederek ebru çalışması yaptı. Karakalem ve yağlıboya resim çalışmalarının yapıldığı stantları da gezen Deveci, yapılan çalışmaları incelerken, fırça ve paleti eline alarak resim konusundaki yeteneğini de gösterdi.



Etkinlikler, bir taraftan KSÜ Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle sürerken, diğer taraftan KSÜ öğrencilerinden oluşan rock müzik grubu “Ritim”, katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Etkinliklerin Azerbaycan’dan da önemli konukları vardı. Azerbaycan Devlet Sanatçısı Farid Aliyev ve Gulyanaq Memmedova, dinleyenleri Azeri ezgilerine doyurdu. Hazar Üniversitesi’den gelen öğrencilerin çeşitli halk danslarının bir arada yer aldığı dans gösterisi ise görülmeye değerdi.

Keman eğitimi alan Kahramanmaraşlı çocukların keman dinletileri kulakların pasını silerken Aslanlı Park’taki etkinlikler, Okan Kölebay ve Adaptör Grubunun konseriyle devam etti.

Kültür Sanat Etkinliği’nin bir diğer adresi de KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya idi. Burada yer alan “KSÜ Öğretim Elemanları Karma Resim Sergisi” ve “Ebru Sergisi” açılış kurdelesini Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Rektör Deveci, konuk Rektör İsahanlı ve rektör eşleri birlikte kestiler.

Kültür Sanat Etkinliği’nin ikinci gününde de çok sayıda aktivite gerçekleştirilirken, kardeş ülkelerden gelen misafir öğrenciler, Aslanlı Park’ta kurulan stantlarda yöresel yemeklerini tanıttı. KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda “Osmalı’da Terzilik ve Anasır-ı Erbaa” isimli defile gösterisi düzenlenirken, yine aynı salonda sergilenen tiyatro gösterileri sanatseverlerle buluştu.

Etkinlikler, Aslanlı Park’taki Grup adaptör Rock Müzik Konseri ve Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Okt. Arzu Mustafayeva ve Arş. Gör. Merve Tulya Yılmaz’ın piyano-keman resitali ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi