Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin parke çalışmalarındaki yeni adresi Nurhak İlçesi Karaçar Mahallesi Sarıklılar ve Şehit Halil İbrahim caddeleri oldu. Nurhak’ın büyük ve işlek caddelerinden olan bu iki yola 12.000m² parke döşenecek. Çalışma yapılan toplam yolun uzunluğu 2.700 metredir.

Güvenli ve sağlıklı bir yol için

Özellikle yazın, havaya kalkan tozun sağlık açısından ne kadar sıkıntı verici olduğunu belirten Karaçar Mahallesi Muhtarı Ali Ekber Gedik; “Büyükşehir Belediyemizin çalışma yaptığı yol, Nurhak’ın ikinci büyük yoludur. Yazın tozdan, kışın çamurdan, insanlar bu yolları kullanamıyor, evine gitmek bile sıkıntı oluyordu. Toz, insan sağlığı açısından da zararlıdır.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e başlattıkları bu çalışmadan dolayı şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ederim.” dedi.

Nurhaklılar Başkan Güngör’e teşekkür etti

Yolun kullanışsız ve tehlikeli olduğuna, hayatlarını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Karaçar Mahallesi sakinlerinden Fadime Özer;“Bizim çevremiz, evimizin önü çamurdan, tozdan çıkılmıyordu. Bir araba geçtiğinde burada tozdan duramıyorduk.  Hayrettin Güngör Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, böyle bir çalışma yaptırdığı için çok memnun olduk.” dedi.

Aynı mahalleden Hüseyin Çakır; “Kışın çamurdan, yazın tozdan duramıyorduk. Vatandaşlar yazın toz nedeniyle bir şey kurutamıyor, sergi seremiyorlardı. Nurhak sakini olarak, başlatılan yol çalışması dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ederim.” dedi.

Yol yapım çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirmek isteyen, diğer bir mahalle sakini ise; “Bu yol en büyük sorunlarımızdan biriydi. Yaz geldiğinde toz ve topraktan balkonlarımızda oturamıyorduk. Bahçelerimize bir şey asamıyor ve seremiyorduk.” ifadelerinde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Nurhak İlçesi Karaçar Mahallesi sakinlerinin sıkıntısına sessiz kalmayarak, her iki caddede de çalışmalarını hızla devam ettiriyor.

Editör: Haber Merkezi