Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş Kız İmam Hatip Lisesi muhteşem bir Aşure etkinliği düzenledi. Programa katılım oldukça fazlaydı. 5 bin kişiye yapılan Aşure dağıtımında hiçbir aksaklık yaşanmadığı gözlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen Aşure programı Okul meslek dersleri öğretmenlerinden Zeki Saydan’ın okuduğu Kuran tilavetiyle başlandı. Daha sonra yine okul meslek dersleri öğretmenlerinden Ejder Akbaba güzel bir dua etti, Fatihalar okundu.

Okul öğrencileri bu defa ,”Hoş geldiniz.” “Muharrem ayınız mübarek olsun “ pankartı açarak programa renk kattı.

Kız İmam hatip lisesi Müdürü İsmail Direk burada yaptığı selamlama konuşmasında, filizlenen İmam hatip ruhunun canlı tutulması ve sahip çıkılması konusuna vurgu yaptı. İdealin temiz gençlik ve temiz toplum olduğu belirten Direk muharrem ayının gölgesinde yüreklerin birleştirilmesini söyledi. Kahramanmaraş Kız imam hatip Lisesi Müdürü İsmail Direk, okulun yapımında emektarı ve banisi olan Hacı Mehmet Kalay’ın isminin okula verilmesi için yetkililerden destek istedi.

Dulkadiroğlu kaymakamı Mehmet Türköz’ün bu teklif üzerine alkışlaması konuya olumlu yaklaştığının göstergesi olarak vurgulandı.


Program daha sonra okulun İlahi korusundan bir birinden güzel ilahilerin söylenmesi ve öğrenciler tarafından kerbela şiirinin okunması ardından misafirler aşure ikramında bulunuldu.

Programa; Dulkadiroğlu İlçe kaymakamı Mehmet Tüğrköz, Dulkadiroğlu belediye başkanı Necati Okay, 12 Şubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti 12 Şubat İlçe başkanı Av. Ahmet Özdemir, Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gül, İlçe Milli eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Milli Eğitim Şube müdürü Yahya Dertli, diğer şube müdürüleri,  İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Dönmez, Bağlarbaşı İmam hatip Ortaokulu Müdürü Âdem Yiğiter, Din Gönüllüleri ve Görevlileri derneği başkanı Şevket Bozdoğan, Kamimder başkanı Yunus Doğru, öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.







Haber: Ahmet Güneçıkan

 

Editör: Haber Merkezi