Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği Olağan Kongresi Kocabaş Konağı’nda gerçekleştirildi. 

Kongrede, mevcut Başkan Kibar Özdemir tek aday olurken, Divan Başkanlığına Sabahat Küpelikılıç, Divan Başkan Yardımcılıklarına ise Hacer Gezer Taşar ve Fatma Doğan Rane getirildi. 

Gündem maddelerinin okunması ve kabulü ile başlayan kongrede Başkan Kibar Özdemir, derneğin kuruluş günlerini anlatırken duygulu anlar yaşadı. 



Başkan Özdemir, derneği kurmaya karar verdiklerinde sadece üç kişi olduklarından bahsetti ve şu şekilde konuştu: “O zaman bir mekanımız da yoktu. 3 kişi ile yola çıktık. Neler yapabiliriz, nasıl kurarız diye kafa yorduk. Tabi en az 7 kişi olmalıydık ve nihayetinde bir araya geldik ve derneğimizi kurduk. Hatta o zamanın Valisi Sayın İlhan Atış, bizleri destekledi ve güzel şeyler yapacağımıza
inandığını söylemişti. 

Kısa sürede sayımız çoğaldı. İnanılmaz şekilde mücadele verdik çalıştık. 

Kadınlarımıza birçok konuda toplantılar düzenledik. Çokta faydalı oldu. Gerçekten de kadınlarımız girişimciliği bu dernekte tanıdı. Ve kadınlar derneğimize üye olabilmek için eşinin veya babasının iş yerine ortak olmak istedi. 



Daha sonra aktif siyasetle uğraştığım için dernek başkanlığını bırakmak zorunda kalmıştım. Maalesef atıl bir dönem yaşadı. Diğer arkadaşlarımız belki de derneğimizin yükü çok fazlaydı taşıyamadılar.  Pasifize oldu, istifalar yaşandı. Daha sonra Hatice Hanım geldi, toparlayamadığını söyledi, Bana geldi: “Arkadaşım bu çocuğu sen doğurdun. Ya bu çocuğu alıp yaşatacaksın ya da ölecek. Başka yolu yok” dedi. Tabi çocuğun ölmesine asla gönlüm razı olmadı. 

Bizler güçlü kadınlarız. Derneğimizi el birliği ile eskisinden daha iyi hale getireceğiz ve her geçen gün sayımız artacak. 
Mutla bir gün derneğimizi hakkaniyetli başarı ellere teslim edeceğiz buna inanıyorum. 

Kahramanmaraş’ımızın bu derneğe ihtiyacı var. Hepimizin katkı koyarak, kadınlarımızın sesini duyuracağımıza inancım sonsuz.

Girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesini hedefliyoruz. Bunu da hep birlikte yapacağız”  dedi. 



TOPLUMU BİZ DİZAYN EDELİM
Sabahat Küpelikılıç da bir konuşma yaparak derneğin tarihçesini, imza atılan başarılı çalışmaları anlatarak: “Bu gün sayımız az. Fakat ben inanıyorum ki ilerde çok daha büyük salonlarda kıran kırana çok adaylı kongreler yapacağız. Yeter ki başarıya odaklanalım.

Bizler kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlarız. Her erkeği doğuran bir kadındır. Öyleyse baskılar, korkular yerine gücümüzün farkına varıp, toplumu biz dizayn edelim” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kibar Özdemir tekrar başkan seçildi. 

KAGİD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmakta: 

Başkan Kibar Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri: Sabahat Küpelikılıç, Fatma Doğan, Hacer Gezer Taşar, Kadriye Mezirci, Leman Avşar, Gamze Çıkrıkçı, Neşe Yıldızhan, Semiha Topaloğlu. 

Editör: Haber Merkezi