5 Aralık Dünya Kadın Haklarını gününde kadına yönelik şiddete dikkat çeken Zirve Üniversitesi  Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, Kadınında sosyal hayatta bir yeri olduğunu ve kadın haklarının  artık bilincine varılması gerektiğini belirtti.

Dünya genelinde her dört kadından biri, Türkiye'de ise her üç kadından biri şiddete uğramaktadır diyen Keskinci, “ Şiddet insanın varoluşundan beri vardır. Ancak, günümüzde şiddetin farkına varılması, iletişim araçlarıyla daha fazla görünür olmasından kaynaklanmaktadır. Medyanın şiddet içeren davranışları haber olarak sürekli sunması, film ve dizilerde şiddetin bulunması giderek izleyen kitlenin şiddete karşı duyarsızlaşmasını ve kanıksamasını getirmektedir.” diye konuştu.

Psikologlardan Yardım Alın

Kadına ve çocuğa şiddet gösterenlerin geçmişinde, onların da çocukluklarında aileleri veya başkaları tarafından şiddet gördükleri saptanmıştır diyen Keskinci, “Bilinçaltına sorun çözme yöntemi olarak şiddeti yerleştiren ve öğrenen birey, kendini şiddet davranışıyla ifade etmektedir. Sorunu çözmek için psikologlardan destek alması gerekir. İyi bir tedavi sürecinden sonra bu davranıştan vazgeçmek mümkündür.” şeklinde konuştu.

Aile Danışma Merkezlerinin Yaygınlaşması Şart

Aile içi sorunların tamamen ortadan kaldırılması için Aile Danışma Merkezlerinin yaygınlaşması gerektiğini belirten Keskinci, “ Bu merkezlerde insanlar sorunlarını saptayabilir ve uzmanlardan çözüm önerileri alabilirler. Bizde Zirve Üniversitesi olarak Aile ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Burada kadınların eğitim, sağlık, hukuk, siyaset ve iş yaşamındaki sorunlarına ilişkin araştırmalar yapıyoruz. Toplumsal cinsiyet ve kadın sorunlarıyla ilgili bütün yerel, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, çözüm önerileri sunuyoruz.” diye ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi