Afşin Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Vehbi Vakkasoğlu, Avrupa ülkelerinde ailenin bittiğini, sevginin ise sadece kelimelere sığdığını vurguladı. Vakkasoğlu, bu nedenle evliliğin ve aile modelinin Avrupa ülkelerinden taklit edilmesinin akıl dışı bir davranış olacağını söyledi. 



Evlilikte ve aile kültüründe en iyi modelin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) olduğunu ifade eden Yazar Vehbi Vakkasoğlu, şöyle konuştu: “Peygamberimiz, en zor günlerinde bile evine güler yüzle gelir ve hanımına ‘Yardıma ihtiyacın var mı?’ diye sorardı. O’nu deyişiyle ‘Bir insan eşine baktığı zaman günahları dökülür.’ Eğer sevgi sözle, dille olsaydı, Avrupalılarda olurda. Ancak onlar özünü kaybettikleri için kelimelere sığınıyorlar. Hâlbuki sevgi bazen bir bakıştır, bir gülüştür.” Peygamber Efendimiz ’in (SAV) aile yaşantısından da örnekler veren Vehbi Vakkasoğlu, ülkemizin ancak güçlü bir aile yapısı ile ayakta kalabileceğini vurguladı. 

Gençlere de seslenen Vakkasoğlu, “karşınıza çıkanda seven bir yürek, ahlaklı ve güvenli bir karakter mevcut ise kaçırmayın” diyerek Peygamber Efendimiz s.a.v. ‘in değer verdiği meziyetlere değindi. Evlenirken duygusal davranılmaması gerektiğini, kişinin mantığını da kullanması gerektiğine dikkat çeken Vakkasoğlu, “Bugün evlilik bir şirket kurmaya benzemiş, maddecilik ön planda. Gönlünüz hazır değilse asla evliliğe girişmeyin” tavsiyesinde bulundu. 



Evli vatandaşlara da seslenen yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Evlilikte en önemli husus, o evliliği idame ettirmektir. Eşlerin birbirlerine karşı önemli görevleri bulunmaktadır. İşten gelen bir koca eve geldiğinde güler yüz beklemektedir. Zaten gün içinde stres altında çalışan erkekler eve geldiğinde huzurlu olmalıdır. Aynı şekilde kadınların da erkeklerden beklentileri vardır. Kadınların erkeklerden şikâyetleri genelde kendilerini dinlemedikleri yönündedir. Erkeklerimiz kadınlarımızın sorunlarını dinlemeli, onların da ev hanımlığı gibi ulvi bir görevi yerine getirdiğini unutmamalıdır” ifadelerini kullandı. 

Vakkasoğlu, konferansın ardından kitaplarını imzaladı Konferansa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Editör: Haber Merkezi