TBMM ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla uygulanan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” projesi kapsamında 11 ilçeden katılan 33 öğrenci temsilciden oluşan “İl Öğrenci Meclisi” İl Millî Eğitim Müdürlüğü Salonunda toplanarak İl Öğrenci Meclisi Başkanını seçti. Okul müdürleri ve velilerin de izlediği toplantıda İl Millî Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Mecit TOPAL’ın  başkanlığında geçici divan kurulu oluşturuldu. Daha sonra tüm meclis üyeleri toplu olarak yemin ettiler.

Geçici Divan Kurulu Başkanı Şube Müdürü Mecit TOPAL toplantının açış konuşmasında, “ fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesi sağlıklı bir demokrasi kültürüyle mümkündür. 10 yıldır başarıyla uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, dünyada örnek gösterilen ve geleceğin aydınlık Türkiye’sinin temelinde önemli bir yer tutacak olan projedir. Bugünün İl Öğrenci Meclisini oluşturan değerli meclis üyeleri gençlerimiz, aynı zamanda ilçelerinin lideri olarak Mecliste bulunmaktadır. Onları kutluyor, Meclis çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. Demokrasinin özgür düşünce, hoşgörü medeniyeti, istişareye dayalı yönetim sistemi olduğunu vurgulayan Topal kendi meclisini oluşturmak ve başkanını seçmek için, uzak-yakın ilçelerimizden gelerek eksiksiz bir şekilde çalışmaya katılan İl öğrenci meclisinin üyelerine demokrasi ve kurum adına teşekkür etti.

33 kişilik üyenin hazır bulunduğu il öğrenci meclisi toplantısında 4 ayrı liste yarıştı. Dulkadiroğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi meclisi başkanı Fatma KAPANOĞLU , Elbistan İMKB Fen Lisesi meclisi başkanı Ömer ÖZER, Onikişubat Kahramanmaraş Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi meclisi başkanı Bülent ÇOLAK ve Pazarcık İmam Hatip Lisesi meclisi başkanı Burak ÇUKURLU’nun aday olduğu listelerin geçici divan kuruluna teslim edilmesinden sonra adaylar 5’er dakikalık seçim konuşması yaptı.

Demokratik bir seçimin bütün kurallarının işletildiği, İl Seçim Kurulundan alınan seçim sandığının kullanıldığı, kapalı oy, açık tasnif sistemiyle yapılan İl Öğrenci Meclisi üyelerinin oylamaları neticesinde Elbistan İMKB Fen Lisesi meclisi başkanı Ömer ÖZER aday olduğu liste divan kuruluna seçildi.

Neticesinde Elbistan İMKB Fen Lisesi Meclisi başkanı Ömer ÖZER’in başkanı olduğu yeni divan kurulunda şu üyeler yer alıyor:

 

(Başkan)                    :  Ömer ÖZER’in          Elbistan İMKB Fen Lisesi

 

(Başkan Yardımcısı) : Ufuk DOĞAN Elbistan İMKB Gazi Mustafa Kemal ÇPL.

 

(Başkan Yardımcısı) : Gizem KAL                            Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lises

 

(Kâtip Üye)               : Mehmet Emin SAĞIR Göksun İmam Hatip Ortaokulu

 

(Kâtip Üye)               : Cafer KURT                Nurhak ÇPL.

 

 Seçimden sonra bir konuşma yapan Meclis Başkanı Yaren ÇEK, İl Öğrenci Meclisi üyelerine teşekkür ederek ekibiyle birlikte İl Öğrenci Meclisini en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi