İçerisinde bulunduğumuz muharrem ayı nedeniyle Afşin İlçe’ne bağlı Tanır Kasabası’nda Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfının katkılarıyla "Şeyh İbrahim Tennuri Hz. Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü" etkinliği düzenlendi.

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesine bağlı Tanır Kasabasında düzenlen etkinliğe, Afşin İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Mehmet Demir, Afşin İlçe Belediyesi Başkanı Vekili Sebahattin Atalay, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin İlçe Belediyesi Başkan Yardımları Nusret Karataş ve Hasan Ali Gedik, MHP İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP ‘den 24’ncü  dönem Milletvekili adayı Kemal Kılıç, ATSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, ile Tanır’a komşu olan Arıtaş, Altunelma, Çoğulhan, Percenek, Koçovası Meykir, Arıstıl  kasaba ve  köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü etkinliğine katılan Afşin İlçe  Kaymakamı Fatih Aksoy, burada bir konuşma yaptı.

Aksoy, Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü etkinliğinin düzenlenmesinde büyük emeği geçen ve maddi, manevi katıda bulunan Güpgüpoğlu ailesine  ile Afşin İlçe Müftülüğüne teşekkür etti. Kaymakam Aksoy”, Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerini burada yad ediyorum, Allah ruhunu cennet mekanı etsin.

Bu organizasyonun hayata geçmesinde emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Tanır’da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Müftülüğümüzün ve Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfının katkılarıyla düzenlediğimiz "Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü"ne katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Mübarek Muharrem ayı içerisindeyiz. Hicri yılbaşı, Kerbela, aşure ve hicret olaylarını bizlere hatırlatan önemli ve mübarek bir aydayız. Cenab-ı Allah hepimize bu ayı hayırlı ve uğurlu eylesin. Bu güzel ayda güzel hizmetler yapmak için çalışıyoruz. Üç aylar bizlerin manevi mevsimleridir. Aslında üç ayı tamamlayan bir de dördüncü ay var o da Muharrem ayıdır. Bu dört ay, Recep, Şaban, Ramazan ve Muharrem ayına İslam'da haram aylar denir ve bunlara hürmet edilmesi gerekir. Muharrem ayında düzenlediğimiz bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. " dedi.


İbrahim Tennuri Hz’’lerini anma gününde tören alanını dolduranlara bir Teşekkür konuşması yapmak için kürsüye çıkan Güpgüpzade Vakfı Başkanı, İş adamı Rıfat Güpgüpoğlu, "Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri, 30 göbek geriden gelen atamız, Tanır Kasabası’nda doğmuş ve büyümüş. İnşallah Tanır'da bulunan yavrularımızda bir gün birer Tennüri olarak, önemli bir insan olacaklar. Bizim  her yıl Muharrem ayında aşure dağıtma alışkanlığımız yıllardır vardır.Bu yılda  Muharrem ayında Tanırlı hemşerilerimizle birlikte  olmak istedik ve bu aşure etkinliğinin düzenlenmesi için Afşin İlçe  Müftümüze, Afşin İlçe Kaymakamlımıza ve İlçe belediye başkanlığımıza danışarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da önümüzdeki yıllarda Eshab-ı Kehf'te düzenleyeceğiz aşure günlerinin sözünü şimdiden almak isterim. Eshab-ı Kehf'i  turizm açısından biraz daha cazip hale getirmek için çalışmalar yapmayı düşünüyorum, bu güzellikleri dünyaya tanıtmak için katkı sağlamak istiyorum.

 Buraya bizleri yalnız bırakmayarak gelen Afşin’li bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Buradaki herkes bana kendi köylüsü gözüyle baksın istiyorum, çünkü bizler Tanır'ın, Tennuri Hazretlerinin torunlarıyız. Hemşerilerimiz bizlerle el ele olursa dağları aşacağımıza inanıyorum. Allah'a şükür benim hiç bir şeye ihtiyacım yok benim sadece bölgemize katkı sağlamak için uğraşıyorum. Tanır kasabamıza bir şeyler yapmak istiyorum."dedi.  




Güpgüpzade vakfı ailesine katkılarından dolayı teşekkür eden Afşin İlçe Belediye Başkan Vekili Sebahattin Atalay ise, " Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri Muharrem Ayı 1. Aşure Anma Günü etkinliğinin düzenlemesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak'a ne kadar şükretsek azdır çünkü bizleri, tekrar mübarek Muharrem ayına kavuşturdu. Bu güzel ayda çok değerli bir ağabeyimiz, içimizden çıkıp Tanır'a sahip çıktı. Bu vesileyle Rıfat Güpgüpoğlu Bey'e ve ailesine çok teşekkür ediyorum. " dedi.

Afşin İlçesine bağlı Tanır Kasabasın’da gerçekleştirilen İbrahim Tennuri Hazretlerini  anma gününe, Güpgüpzade Vakfı Başkanı Rıfat Güpgüpoğlu’nun eşi hanımefendi  Filiz Güpgüpoğlu, oğulları Abdullah Güpgüpoğlu, Galip Güpgüpoğlu, Okan Güpgüpoğlu  ile yakın dostları Sadullah Kavak’da katıldı. Önceki gün Tanır’a giden Güpgüp zade  vakfı Başkanı Rıfat Güpgüpoğlu, burada yaptığı konuşmasında, Tanır’da bulun bir ilk, öğretim okulunu  restorasyonunun  kendileri tarafından yapılacağını da söyledi.Ayrıca  Tanır Kasabasında  faaliyet gösteren   Merkez caminin ismi de  İbrahim Tennuri cami olarak değiştirildi. 1415 yılında Afşin’in Tanır kasabasında  doğan, İbrahim Tennuri Hazretleri 1482’de Kayseri’de vefat etmiştir. Tanır'da düzenlenen etkinlik tasavvuf musikisi konseri ve misafirlere yemek ve aşure ikramıyla son buldu.     /Haber-&  Foto-Selahattin KARAKOÇ

 









 

Editör: Haber Merkezi