Çağlayancerit Belediyesince bu yıl beşincisi tertip edilen buluşmada yine hasret ve özlemler giderildi, katılımcılar felekten bir gün geçirdi.

1.500 rakımlı Helete Kiraz Yaylasındaki festivale katılım ve ilgi her zamanki gibi büyük olurken, Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, konuklarla tek-tek ilgilendi, özellikle gurbetçi dostlarını ziyaret ederek ilçe için, yöre için neler yapılabilinirin muhasebesini yaptı.

Festival okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı, eller duaya kalktı.

1.500 rakımlı noktada kurulan çadırlar, yanan ateşler ve birbirleriyle buluşan, kaynaşan insanların mutluluğu yüzlerinden okunurken, Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki’ye teşekkür ettiler.

Alanı dolduran binlerce yöre halkı ip atladılar, yöreye ait çeşitli oyunlar oynadılar, uzun zamandır birbirini göremeyen yöre halkı hasret ve özlem giderirlerken, özellikle yurt dışından bu festival için gelen vatandaşların çokluğu ve ilgisi dikkat  çekti.

SERİN VE KAPALI HAVAYA RAĞMEN…

Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki tüm konukları ile yakından ilgilenir, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorarken, alanda yakılan ateşler, pişirilen yemekler, oynanan oyunlar ortalığı adeta festival havasına soktu.

Serin ve kapalı havaya rağmen alanı dolduran yüzlerce yöre halkı, bu festival nedeniyle Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki’ye teşekkür ederken, festivale renk katan bir diğer isim de ilçe Kaymakamı Hasan Gümüş ve babası oldu.

Belediye Başkanı Kızılseki Kiraz Yaylasındaki festival hakkında şunları söyledi; “Bu yıl 5. düzenlediğimiz festivale serin ve yağışlı ilgi ve katılım her sene olduğu gibi bu yıl da fazla oldu. Yöre halkıma teşekkür ediyorum. İnsanları mutlu ve eğlenirken görmek beni de mutlu ediyor. Bir hafta sonu yorgunluk ve stres atılıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu festivalin altıncı, yedinci ve sekizincisini düzenlemek nasip olur” dedi.

İlçe kaymakamı Hasan Gümüş ise festivali düzenleyen ve yöre halkını bir mekanda buluşturduğu için Başkan Kızılseki’ye teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi.

BAŞKAN KIZILSEKİ’YE TEŞEKKÜRLER

Festivale katılan yüzlerce vatandaş, serin havaya rağmen bu festivali düzenleyen, insanların stres atmasının da bir ihtiyaç olduğunu belirtirken, “Başkanımız teknik ve sosyal belediyecilik alanında elinden gelen gayreti gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. O’nun bize olan ilgisi serin havaya rağmen sıcaklık getirdi” diye konuştular.

Festivale katılan binlerce vatandaş yöresel oyunlar oynadılar, ateş yaktılar, yemeklerini yediler, felekten bir gün daha çalmanın mutluluğunu yaşadılar ve başkanlarına teşekkürler yağdırdılar.

Yayla festivaline katılanlar arasında İlçe Kaymakamı Hasan Gümüş ve babası, Başkan eşi Hatice Kızılseki, ilçe belediye başkanvekili Mehmet Saygaz ve eşi Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz, AK Parti ilçe Başkanı Veli Çetinkaya,  yanında çok sayıda vatandaş katılırken, basın mensupları da bu festivale ilgi gösterdiler. 









 

Editör: Haber Merkezi