Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait 11 ilçede bulunan toplam 12 havuzda günde ortalama 2 bin 500 çocuk yüzmenin tadını çıkarıyor. Çocuklar "Havuzları Çocukların Ayağına Götürüyoruz"  projesi kapsamında seyyar havuzlarda 1 adet şişme oyun parkı, trambolin, su topu kalesi, masa tenisi, müzik sistemi ile çeşitli aktivitelerde de bulunabiliyor.

"Havuzları Çocukların Ayağına Götürüyoruz" projesi kapsamında okulların bahçelerine kurulan 1 adet 7x14x1,25 (98m2) metre büyüklüğündeki Komple Eğitim Havuzu, 1 adet 3x6x0,90 metre Engelli Çırpınma Havuzu 11 ayrı ilçede 6 Eylül tarihine kadar ücretsiz olarak çocuklara hizmet verecek. 600 kişi kapasiteli söz konusu havuzlarda bay ve bayan 2 yüzme antrenörü, gece ve gündüz görev yapacak 2 güvenlik görevlisi, 1 havuz koordinatörü olmak üzere 5 kişi bulunuyor.

Yetkililer nezaretinde belirli bir sayıyla sırayla havuza alınan çocuklar bir yandan yüzme eğitimi alırken diğer yandan da sıcak havalarda suyun serinliğini yaşıyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri: "Yaz sıcakları çok yüksek seyrediyor. Öğrenciler için yaz tatili de devam ediyor. Yaz tatili boyunca imkânı olan vatandaşlarımız, çocuklarını da alarak serinlemek için denize, havuzlara koştu. İmkânı ve vakti olmayanlar ise çeşitli park ve yeşil alanlarda piknik yapmayı tercih ettiler. Sosyal sorumluluk projelerini kendisine görev bilmiş bir belediye olarak, öğrencilerimize okul öncesi moral olması, imkânı olmayanlara ücretsiz bir imkân sunabilmek ve vakitsizlikten dolayı denize veya havuza gidememiş birçok yavrumuza havuz keyfi yaşatabilmek amacıyla  "Havuzları Çocukların Ayağına Götürüyoruz" projesini başlattık. Proje okulların açılacağı 6 Eylül tarihine kadar 11 farklı bölgede devam edecek.” dedi.

Çocukların güvenle yüzdüğü havuzlarda her seans arası normal temizlik haftada bir gün ise umumi temizlik yapılıyor. havuzların hijyen durumuyla ilgilide bilgiler aktaran yetkililerin ifadesi şu şekilde; “24 saat su arıtma sistemi ile devir daim yapılarak motorlarla temizlenen havuz suları, her gün ölçümler yapılmak suretiyle klor, yosun önleyici ve PH düşürücü gibi dezenfektanlarla temizlenecek. Her havuzda ayak dezenfekte teknesi ve kimyasalları var. Veli bekleme yerlerimiz mevcut. Ailelerimizin aklından 'Herkesin girdiği havuzlarda çocuğumu hasta yaparım' korkusu olmayacaktır. Çocuk ve gençlerimizi havuzlardan faydalandırmak için her hangi bir şart aramıyoruz. Ancak, suya teması olduğunda sıkıntı doğuracak bazı hastalıkların varlığından ve ailelerin izinle alakalı sıkıntılarından dolayı havuza girecek çocuğumuz için ailesinden bir sefere mahsus Veli İzin ve Taahhütnamesi istiyoruz.”

Dulkadiroğlu ilçesindeki havuza çocuklarını getiren veliler havuzların Kahramanmaraşlı çocuklar için bir şans olduğunu söylediler. 
Editör: Haber Merkezi