Gökbayrak Platformu çadır kentinde düzenlenen kutlamada, Kahramanmaraş depremlerinde  16 güreşçi şehidin ve tüm deprem şehitlerinin anısına 3 Mayıs Büyük Türk Şöleni yapıldı. Şölene 10 ilden 200’e yakın sporcu katıldı.

Kahramanmaraş Muhsin Yazıcıoğlu Parkında düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk okçuluğu, halk oyunları ve geleneksel şalvar güreşi gibi Türklere özgü sporla depremzedelerin hayata tutunmaları ve hayatın normale dönmesi amaçlandı.

Basın mensuplarına çadır kentteki faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Gökbayrak Platformu Kahramanmaraş İl Başkanı, aynı zamanda Beklenen Cemre Derneği Kahramanmaraş Kurucu Başkanı Seyfullah Dizibüyük şu ifadeleri kullandı:

“Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan bu felaketin en başından beri Türkmen elinden ve Doğu Türkistan’dan soydaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş’ta hizmet vermeye başladık. Milletimize yardımcı olmak adına mücadelemize başladık. İlk olarak Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu’nda başladık. Sağ olsun, Kerküklü hayırsever bir iş insanımız mobil mutfağını gönderdi. Biz de üç öğün sıcak yemek çıkarmaya başladık. İlk günler yaklaşık 200 ailemiz vardı orada yani yaklaşık 700 depremzede vardı.

Bu vatandaşlarımızın tamamen temel ihtiyaçları bu oluşturduğumuz Platformu sayesinde karşılandı. Şu anda da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda Gökbayrak Şehitler Çadır Kenti olarak hizmet veriyoruz. Burada 60 çadırımız var. Bunların tamamen temel ihtiyaçları yine bu platform aracılığıyla karşılanıyor. Yine sıcak yemek hizmetimiz devam ediyor ve bütün imkanlarımı için seferber etmiş durumdayız.”

Gökbayrak Platformu Genel Başkanı Kul Ahmet Cantürk de; “3 Mayıs Türkçülük Bayramını çok bir şekilde kutladıklarını belirtti ve ekledi: “Maalesef asrın felaketini yaşadık. Bu ortamda bir nebze de olsa çadır kentte yaşayan kardeşlerimizin hayatının normalleşmesi anlamında ve psikolojilerine katkı sağlamak istedik. “

KAHRAMANMARAŞ HALKI ADALET İSTİYOR SONUNA KADAR YANLARINDA OLACAĞIZ

Kul Ahmet Cantürk, depremde hayatını kaybeden vatandaşların hesabın soracaklarını ifade ederek; “Bizler Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz ne zaman git derse o zaman gideceğiz. Burada insanlarımızın çok büyük dertleri var. En başta da Kahramanmaraş halkı adalet istiyor. Adalet ararken de bizleri yanlarında görmek istiyorlar. Bizler de sonuna yanlarında olacağız. Ne kadar sürerse sürsün, ucu nereye dokunursa dokunsun bu enkazlarda dahli olan herkesin adalet önüne çıkıp hesap vermesi hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi