İl Müftüsü Gevher Zekât, fitre ve diğer sadakalarımızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hassasiyet gösterin İstemeyi adet haline getirenlere değil, vakarlı ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışın uyarısında bulundu. İl Müftüsü Muhammet Gevher Mesajında şöyle dedi:

Kardeşlerim!
Yüce Mevla’mızın büyük lütfuyla 6 Haziran Pazartesi günü Ramazan-ı Şerife kavuşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu vesile ile O, yüce Mevla’ya her hususta şükranlarımızı arz ediyoruz.

Malum olduğu üzere Ramazan ayı her konuda maddi ve manevi fırsatlar ayıdır. Öncelikle bu fırsatları ganimet bilerek iyi değerlendirmek durumundayız. Bu kutsal ayımız bizler için son fırsat olabilir.

Ramazan ayında diğer aylara kıyasla, o ayda inmeye başlayan yüce kitabımız Hz. Kur’an hürmetine büyük imkânlar tanınmıştır. Yaptığımız her hayırlı iş katlanarak karşılık bulacaktır.

Yüce Mevla emrettiği için bir ay boyunca yeme-içme ve şehevi arzularımıza engeller koyacağız. Ayrıca onun yarattığı mahlûkatla en sevdiğimiz şeyleri paylaşacağız. Gönülleri birleştireceğiz. Kavga eden, kıskanan, haset eden bir toplum değil, karşılıklı anlayış, saygı ve hoşgörü içerisinde medeni bir toplum meydana getireceğiz.

Ramazan ayında yalan ve yanlış iş ve işlemlerle meşgul olan kişinin aç ve susuz kalmasına Allah’ın ihtiyacı yoktur. Peygamberimizin düsturu için çalışacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki Ramazan teması olan “Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman” söylemini yaşantımıza yansıtacağız.

Bu bağlamda hiçbir din kardeşimizin iftar ve sahur da maddi bir sıkıntısının olmamasını temin edeceğiz. Zekât, fitre ve diğer sadakalarımızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hassasiyet göstereceğiz. İstemeyi adet haline getirenlere değil, vakarlı ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya gayret göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2016 yılı Ramazan ayının insanlara huzur ve mutluluk getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederim.
Editör: Haber Merkezi