Türkiye Diyanet vakfı bu yıl, “ Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman” temasını ön planda tutarak Suriyeli muhacirleri de unutmamış oldu.

Bugüne kadar düzenlediği Ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, Ramazan sevincini başta Ülkemiz de ve farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle Kahramanmaraş programıyla devam etmiş oldu.

Kahramanmaraş Onikişubat Ortaokulunda gerçekleştirilen kardeşlik iftarına yaklaşık bin beş yüz Suriyeli katıldı. Suriyeliler hem Türkçe hem de Arapça olmaz üzere, “ İyilik Soframıza Hoşgeldiniz” yazsısıyla karşılandı. Programda Ulu Cami Müezzini Yahya Şahne’nin okuduğu açılış Kuran tilavetiyle dinleyenleri duygulandırdı. Ezanın okunmasıyla hep birlikte kardeşlik iftar açılmış oldu. DİB Din İşleri Yüsek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar’ın yemek duası her iki dilde yapıldı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, tercüman eşliğinde yaptığı selamlama konuşmasında, iyilik sofrasında Suriyeli kardeşlerimizle buluşmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Müftü Gevher yaşanan bu güzel manzaradan dolayı mutlu olduklarının altını çizdi. Gevher; “ İçimizdeki üzüntü sizlerin öz vatanınızdan uzak olmanızdır. Cenabı Hak bunun da sonunu hayırlara vesile kılacağına imanımız ve inancımız tamdır.”

"İftar sofraları bizim kardeşlik unsurumuz" diyen İl Müftüsü Muhammed Gevher, "Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Allah onlara da bu vesileyle fırsat vermeyecektir. Hep birlikteyiz. İnşallah, bu kardeşliğimiz kıyamete kadar baki kalacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüsek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Ramazanın bu güzel duygularını Suriyeli kardeşlerimiz paylaşmak için geldikleri belirtti. Akar konuşmasında iyiliğin en somut örneğinin burada yaşandığını söyledi. Dr. Muhlis Akar şöyle dedi: “Sevgili Peygamberimiz (SAV) Kim Ramazan ayında fakire, fukaraya, mazluma, mağdura buradakiler gibi zulme maruz kalanlara, bizlere sığınmış misafirlerimize kim iftar yemeği verirse Ramazan dışında farz ibadetleri yapmış gibi sevap kazanıyor. Sevgili peygamberimizin bu hususta çok güzel tespitleri var. Bizlerde başta Kahramanmaraş’ta olmak üzere ensar olmanın en güzel örneğini sergiliyoruz.”

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de yaptığı açıklamada Suriyelilerle yapılan kardeşlik buluşmasının kendisini çok etkilediğini söyledi. Vali Güvençer bu insanların buradan başka hangi ortamda iftar açtıklarını düşünemediğinin altını çizdi, Kahramanmaraşlılar olarak elimizden geldiğince bu muhacir insanlara yardım yaptıklarını vurguladı. Vali Güvençer, “Yediğim her lokma zehir gibi içimi acıtırdı ama bu yıl gerçek muhtaçlarla bizleri buluşturan, kıvama getiren Yüce millet ruhuna şükranlarımı sunuyorum. Diyanet İşleri başkanlığına ve İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum”cümleleriyle konuşmasına son verdi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer çıkışta Suriyelilerle fotoğraf çektirdi, onların sorunlarını dinledi. Suriyeli bir Kız çocuğuyla olan sohbeti herkesi memnun etti.

Program sonunda Suriyeliler tatlı ve dondurma ikramında bulunuldu.

TDV Ramazan programı kapsamında, Türkiye geneli ile dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde vereceği iftar ve yardım programlarından birini düzenlemiş oldu.

Kardeşlik iftarına, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, İl Müftü Yardımcıları Davut Polat, Hüseyin Çalışkan, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ile Şube Müdürleri ve din görevlileri katıldı.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi