Kahramanmaraş İl  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan vekili Muharrem Erantepli , İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Özel Eğitim Kurumları müdürleri KÖKDERBİR İftarında Biryer de bir araya gelerek hoş sohbette iftar yaptılar..

Açılış konuşmasını yapan KÖKDERBİR  Başkanı Fatih Erdoğan,”18 Mart 2016 günü , Çanakkale zaferinin gününde bir mübarek Cuma günü anlamlı bir günde Çanakkale ruhu ile 12 Şubat ruhunun birleştirmek için kuruluşunu yaptığımız Kahramanmaraş Özel Eğitim Kurumları Birliği , çok yeni bir dernektir.



Kahramanmaraş’taki Özel Okullar, Etüt ve kurs merkezi yöneticisi genç eğitimci kardeşlerimiz , en yaşlı eğitimci olarak kurucu başkanlığı görevini bizlere verdiler.. kuruluşumuzu yeni yaptık, böylesine geniş kapsamlı olarak bu mübarek dua akşamı , Ramazan da iftar sofrasında bir araya geldik bunun mutluluğunu yaşıyorum, Allah birlik ve beraberliğimizi daimi etsin !.

KÖKDERBİR kuruluş sürecini anlatan Erdoğan: “ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akkurt’a, ilçe milli eğitim müdürlerine, müdür yardımcılarına, teftiş kurulu başkanı , Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli’ye teşekkür eden Başkan Erdoğan: “ Burada bulunan Özel Okullarımızın, özel eğitim ve Etüt merkezlerinin , kurs merkezlerinin tek amacı var şehrimiz eğitimine katkıda bulunmaktır..

Bu sebeple de bu birliği KÖKDERBİR’i kurduk, var olan sorunlarımızı bir tek elden çözerek eğitimde dayanışma içinde olmak için buradayız..

Bizler ekmeğimizi eğitim sektöründen yiyoruz ancak, eğitimi tüccar mantığı ile değil eğitimci mantığı ile yürütüyoruz.. Genç idealist öğretmen mantığı ile yürütüyoruz..
   
Bugünden sonra da böyle devam edeceğiz bu genç eğitimciler bizlere söz verdiler Kahramanmaraş’ın eğitim seviyesini daha yukarı çekeceğiz,” dedi.
     
İftar yemeğine katılan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akkurt; “ Dershaneden okula dönüşen eğitim kurumlarımızın çektikleri zorlukları biliyoruz, bu kurumlar işleten sizler olsanız da bizim kurumlarımız.. bizim okullarımız.. bu sebeple sizler bizim üzerimizden, derslik açığını alıyorsunuz , eğitim yükünü alıyorsunuz, sizlere teşekkür ediyorum.. Dönüşüm Liseleri yeni binalarına kavuştuklarında Kahramanmaraş’ın derslik açığı da kapanacak.. daha iyi noktaya gelecektir..
   
Özel Eğitim Kurumları çok önemli görev yapıyor..
   
Dershaneler: çocuklara bilgi yüklüyordu ama hiçbir zaman bir okul görevi yamamıyordu.. bu sebeple biz özel okullarımıza çok önem veriyoruz, çünkü sizler okulsunuz şehrimizin eğitimine omuz veriyorsunuz,  Bugün burada sizlerle birlikte iftar yemeğinde bir arada bulunmaktan büyük keyif aldım.. hepinize teşekkür ediyorum, Allah işlerinizi kolay kılsın .” Dedi.
   
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Öğretmen, eğitimci, dershaneci , özel eğitim kurumu eski müdürü olarak KÖKDERBİR’e her zaman destek vermeye devam ettiğini ifade ederek:  “ Bizler önce öğretmeniz,  öğretmen olarak eğitimci olarak Kahramanmaraş eğitimine hizmet verdik, bugün Özel Eğitim Kurumundaki görevimizi bıraktık ama KÖKDERBİR ‘in her toplantısına katılmaya çalışıyorum, her etkinliğine katılmaya çalışıyorum.. çünkü biz başta söylediğim gibi bizler eğitimciyiz öğretmeniz, Kahramanmaraş’ın eğitim meselesi gündemde olursa , bir yerde eğitim varsa biz oradayız, orda oluruz.. KÖKDERBİR , Kahramanmaraş eğitimine güzel hizmetler vereceğine inanıyorum, ” dedi.

İftar yemeği, Akşam namazı sonrası çay sohbeti ve toplu resim çekilmesi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi