Özel bir tesiste düzenlenen programda, Eczacılık mesleğinde 25 yılını dolduranlara plaket takdim edildi. Düzenlenen kutlama programına, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, Kahramanmaraş 14. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras ve çok sayıda Eczacı katıldı.



‘BİLİMSEL BİR MESLEĞİ İCRA EDİYORUZ’
Eczacıların gününü kutlayarak sözlerine başlayan Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, bilimsel bir mesleği icra ettiklerini söyledi.  Çolak, “Bugünler de mesleki sorunlarımızı hem de ülkenin toplumsal, siyasal, sağlık ve ilaç eczacılık alanlarına ilişkin düşüncelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Türk eczacılar birliği olarak bunu bir tema etrafın da yapıyoruz. Bu temamız geçmiş yıllarda eşdeğer ilaç, akıllı ilaç kullanımı ve atılcı antibiyotik kullanımı temalar etrafında 2009'dan bu yana gerçekleştirdik. Bu yılsa eczaneler değişiyor, toplum sağlığı gelişiyor temasıyla yürütüyoruz. Çünkü bilimsel bir mesleği icra ediyoruz. Dinamik bir mesleğin mensuplarıyız. Değişen sistem içerisinde değişen sağlık alanının, değişen ilaç politikalarının, değişen eczacılık politikalarının eczacılarımız tarafından kavranması ve buna özgün parametrelerin politikalarının oluşturulması bizim açımızdan önemlidir.



Önümüzde ki süreç eczacıların daha çok danışmanlık yönünü vatandaşa, sağlığa, ilaca ve kamuya yansıtacakları bir yıl olacak bundan sonraki süreç böyle devam edecek. İnşallah daha güzel yarınlarda, daha aydınlık bir Türkiye’de iyi bir eczacılık ve iyi bir toplum, halk sağlığı duygusu oluşturabiliriz diye düşünüyorum.”



‘BU HİZMETİ CANLA BAŞLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Muhtar Aras’da, Türk İslam Devletinin ilaç ve Eczacılık konusunda büyük adımlar attığını ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Eczacılık mesleği tarih boyunca insanlık tarihi kadar eski bir meslek, amacı ve gayesi insanlara sağlıklı bir yaşam sağlıklı bir gelecek vaat etmek. Bizim Türk İslam tarihinde bu hizmet bu gelenek çok eskilere dayanmaktadır. Bilhassa Selçuklular döneminde 1154 yılında kurulan darüşşifalar kurularak bütün vatandaşlara hiç bir karşılığı olmadan Doktor ve Eczane hizmeti yapılmış ve bununla ilgili çok önemli vakfiyeler yapılmıştır.



Bu bahsettiğim yüzyılda daha Avrupa'da tıbbi ilimler Hıristiyan Papalık tarafından yasaklanırken Türk İslam Devleti bu konuda çığır açmıştır. Böyle bir medeniyet oluşmuştur. Sağlık hizmetini istisnasız bütün vatandaşlarına karşılıksız olarak verebilmiştir. İşte bu Kültürün bir devamı olarak biz yeni nesil eczacılarda Devletimizin hekimle vasıtasıyla sunduğu sağlık hizmetini eczacılar olarak bizde ilaç hizmeti olarak vatandaşımıza sunmaya devam edeceğiz. Bunu severek yapıyoruz. İnsanımızı ve halkımızı seviyoruz. Biz dediğim gibi bu hizmeti canla başla yapmaya devam edeceğiz. Bugün bilhassa biz 25. yılını dolduran bu hizmette çok önemli hizmetler yapan değerli büyüklerimizi bir nebze olsun hatırlamak onları taktir etmek maksadıyla bir plaket töreni hazırladık.”



Konuşmalardan sonra, Eczacılık mesleğinde 25 yılını dolduranlara plaket takdimi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi