Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığınca tertip edilen ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali DÜZGÜN ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı Necati OKAY, KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş DEVECİ, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Akif Kahveci ve Sebük Tekin ALPARSLAN, 23. Ak Parti Milletvekili Dr.Cafer TATLIBAL ve kalabalık bir misafir grubu katıldı.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği konferansta açılış konuşması yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY  “İnsanın geriye çekildiği şehir yapısının tüm dillerdeki karşılığı “harabe”dir. Şehirlerinde bir ruhu ve bir karakteri olduğu muhakkaktır. Bu karakterin oluşumunda etken rolü maneviyat üstlenir. Konya’dan yükselen Mevlana ışığının Osmanlı’yı imarı, Kuzey Afrika mizacına ruh veren İslamın Endülüs’ü inşası böyle bir tekâmüldür. Dulkadiroğlu’nun imarından mesul kişiler olarak, insanı kâinat ile bütünleştiren ve temel iletişim bağlarını koparmadan kadim medeniyetimizin ruhuna uygun bir şehir inşa etmeliyiz ve edecegiz, Zira sadece binaları yükseltmekle şehir inşa etmiş olunamaz. Bu balgamda davetimizi kırmayarak bu yoğun programında buraya gelen hocamıza teşekkür ediyoruz“ dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Şaban Ali DÜZGÜN Şehir, Kültür ve Medeniyetin dinimizdeki ve İslam tasavvurunda anlatımı ile ilgili yaklaşık 2 saat süren bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Düzgün, konferansa gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Konferans sonrası Başkan OKAY günün anısına Prof. Dr. Şaban Ali DÜZGÜN e ilimize özgü hediyeler verdi.     

Editör: Haber Merkezi