Mahallelerde içme suyu sorunlarını çözmek gayesiyle 40 km içme suyu isale ve şebeke hattı 6 Adet İçme suyu deposu ve 4 adet içme suyu Kaptaj yapısı tamamlandı. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine 2000 adet içme suyu ve kanalizasyon arızasına müdahale edilmiştir. Aynı zamanda 2.173.741,36 TL bedelli Dulkadiroğlu - Pazarcık - Çağlayancerit ilçeleri mahalleleri (köyleri) içmesuyu tesisleri şebeke hattı döşeme ve sanat yapıları yapım işi ihale edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir.

ÇAĞLAYANCERİT KANALİZASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kanalizasyon Şebeke hattı bulunmayan Çağlayancerit’te 42 km hat yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların 34 km’lik kısmı tamamlandı. Kalan kısmın ise kamulaştırma yapılmasına müteakip tamamlanması hedefleniyor. KASKİ Genel Müdürlüğü Söz konusu iş dışında da 7.000 metre kanalizasyon ve yağmursuyu hattını tamamladı.



KASKİ GENEL MÜDÜRÜ MUSTAFA ALTUNOK, ÇAĞLAYANCERİT’TE İNCELEMELERDE BULUNDU KASKİ
Genel Müdürü Mustafa Altunok, Çağlayancerit ilçesinde yapımına başlanılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili inceleme gezisinde bulundu.

Aksu Kaynağında yapılan çalışmaları inceleyen Altunok, çalışmaların tamamlanmasının ardından Çağlayancerit İlçe merkezinin bir bölümüne cazibeli memba içme suyu vereceklerini söyledi. Oruçpınar mahallesi Kuşpınar Kaynağında yapımı devam eden kaynak artırma, isale hattı ve depo çalışmalarını inceleyen Altunok; Fatih, Akdere, Küçükçerit ve Engizek mahallelerinde de içme suyu ile ilgili çalışmalar yapılacağının müjdesini verdi. Yapılacak çalışmalarla ilgili,personellerden bilgi alan Altunok, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde içme suyunda sorunsuz bir Kahramanmaraş için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

İncelemede Genel Müdür Altunok’a Çağlayancerit Belediye Başkan Vekili Halide Güler, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar, KASKİ Planlama Yatırım Dairesi Başkanı Fatih Şeker ve muhtarlar eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi