Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızıseki, okulların tatil olması ile çocuklarımız yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedefleyen proje kapsamında, yine çocukların keyifli bir tatil dönemi geçirmesinin planlandığını belirtti.

Kızılseki; “Çocuklarımız okul tatil olması ve havaların sıcaklaması nedeni ile barajlar ve kanallarda yüzülmesinin ve boğulmaların önlenmesi için çalışma yaptık.

Yorucu bir eğitim yılını geride bırakan öğrencileri yüzme havuzlarıyla önlemeye çalışacağız” dedi.

Kurulan aktivite havuzlarının çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine de katkı sağlayacağını ifade eden Kızılseki; "Çocuklarımızın hem spor yapmaları, hem dinlenmeleri, hem de bedensel ve zihinsel gelişimlerinin daha iyi noktalara gelmesi bakımından böyle bir hizmeti çocuklarımız için uygun gördük.

İşin doğrusu bu günkü çocuklarımız çok şanslı. Bu şartları yakalayamayan veya bu imkanları elde edemeyen çocuklarımız var. Onlar kırsal alanlarda sularda boğuluyorlar. Ama bugün buraya gelen çocuklarımız bu havuzlarda eğitmenlerimizle beraber yüzecekler, fiziksel ve ruhi gelişimlerini daha iyi noktalara taşıyacaklar.

Çağlayancerit Belediyemiz bu güne kadar hep yapılmayanları yaptı, öncü oldu” dedi.









Editör: Haber Merkezi